Costaricansk midtstopper skriver med HB Køge

21-årige Pablo Arboine skifter med omgående virkning til HB Køge, hvor den hurtige costaricanske forsvarsspiller i første omgang bliver tilknyttet Svanerne på en kontrakt, der gælder for resten af 2019. Arboine kommer til HB Køge fra norske Sarpsborg 08.

Den unge midterforsvarer har fået sin fodboldopdragelse og seniordebut hos Santos FC i hjemlandet, inden han i vinters skiftede til noget køligere himmelstrøg og norske fjelde. Men nu tager den stærke forsvarsspiller turen til Østsjælland, hvor han skal indgå i truppen og dermed være med til at skærpe konkurrencen på førsteholdet. I februar fik han debut på A-landsholdet og har siden banket på. Men manglende spilletid har gjort en udtagelse svær, hvilket forhåbentlig ændres den næste tid.

– Vi har i noget tid søgt efter en forsvarsspiller, som kunne komme til og være være med til at øge konkurrencen. I Pablo har vi fået en spændende spiller, som endnu ikke har fået sit gennembrud, men som har et tydeligt potentiale. Det håber vi, at vi kan være med til at forløse og samtidig få glæde af hans kompetencer, siger sportsdirektør Per Rud.

Pablo Arboine får i HB Køge trøjen med nummer 3 på ryggen.

Fakta om Pablo Arboine

Født: 3. april 1998

Position: Forsvar

Tidligere klubber: Santos FC // Sarpsborg 08

Landskampe: 1 landskamp for Costa Rica

Capelli Sport