Dalügge om første mål, salto og comebacksejr: “En vildt dejlig følelse”

Stillingen var 3-1 da Zean Dalügge i søndags gjorde sig klar til at komme på banen i kampen mod Nykøbing FC. Nederlaget lurede fortsat, da angrebskollegaen Yousef Salech reducerede og den indtil da målløse HB Køge-angriber Dalügge efterfølgende løb ind i angrebet efter 72 minutters spil. 10 minutter senere var HB Køge i front og Dalügge havde åbnet sin målkonto for svanerne.

“Vi var bagud, da jeg kom ind. Men drengene havde lige startet comebacket og så smed Trenskow den op i krogen til 3-3 lige efter jeg var kommet på banen. Og så var det bare dejligt for mig at score et vindermål der sendte os på vej mod de tre point. Jeg ser Trenskow ude på siden og kalder ellers på den. Så kommer den i en højde og afstand, hvor jeg må kaste mig ind i den for at nå den. Det var ren instinkt. Og så var det bare en vildt dejlig følelse af glæde for mig og mine holdkammerater. Og selvfølgelig en forløsning endelig at kunne hjælpe holdet med en scoring også,” siger Zean Dalügge, der spiller i klubben på en lejeaftale fra Lyngby Boldklub.

Scoringen blev fejret med en vejrmølle og en baglæns saltomortale. Ikke hverdagsstof i NordicBet Ligaen eller HB Køge-truppen.

“Vi havde snakket lidt om den i omklædningsrummet, fordi de andre ikke troede på, jeg kunne smide mig selv rundt på den måde. Så det fik jeg lige bevist overfor dem. Det var godt, at få det på plads,” forklarer Dalügge med et grin på læberne.

Efter fire nederlag i streg var sejren tiltrængt for HB Køge – og den har da også kunnet mærkes på stemningen i klubben i løbet af ugen, fortæller angriberen.

“Det har givet helt vildt meget. Især dagen efter var humøret i truppen på toppen. Det gav virkelig noget til holdet og nu vil vi bare bygge videre på det på søndag,” siger han med henvisning til det ventende opgør mod FC Fredericia.

En modstander, der historisk har været svær for HB Køge at besejre. Blot en enkelt gang i de sidste 14 forsøg er det lykkedes svanerne at besejre fredericianerne. Senest blev det til et 3-0-nederlag, da de to hold mødtes i grundspillet i starten af marts.

“Vi tabte sidst, vi var derovre, selvom vi egentlig spillede okay og havde bolden en masse. Men vi fik ikke scoret på vores chancer og vi fik heller ikke lukket af defensivt, så der er selvfølgelig meget der skal være anderledes på søndag. Det handler om, at vi skal fokusere på vores eget spil og få vores egne grundlæggende ting til at fungere. De helt simple ting: Duellerne og andenboldene skal vindes og så skal vi ellers smadre igennem og få tre point mere med hjem,” siger Zean Dalügge.

Der er kick-off på kampen på Monjasa Park i Fredericia søndag klokken 14.00. Opgøret kan som altid følges på Viaplay.

Capelli Sport