Dan Petersen ny målmandstræner for NordicBet Liga-holdet

HB Køge er glade for at kunne offentliggøre, at Dan Petersen er ny målmandstræner for klubbens NordicBet Liga-mandskab.
Dan var i forvejen ansat i HB Køge som målmandstræner for klubbens drengeungdomsafdeling – en stilling som han også kommer til at fortsætte i sideløbende med jobbet som målmandstræner for herreseniors førstehold.

Dan har allerede vikarieret i stillingen de seneste måneder, hvor Heidi Johansen har været skadet og derfor sygemeldt fra stillingen. Han kender således allerede både førsteholdets målmænd, trænerstab og øvrige setup indgående allerede inden han starter i jobbet permanent.

“Vi er meget glade for at Dan har sagt ja til opgaven. I sit vikariat har han ikke bare vist sine stærke kompetencer indenfor feltet, men også været en pålidelig og vellidt kapacitet blandt spillerne og de andre trænere omkring holdet, så for os var det en no-brainer, at få kabalen til at gå op på den her måde,” siger HB Køge-direktør Per Rud.

Også Dan Petersen selv glæder sig til at overtage jobbet permanent og binde stillingen sammen med hans rolle for klubbens ungdomshold.

“Jeg er glad for, at vi har fundet den her løsning. Det giver nogle unikke muligheder i forhold til at binde afdelingerne sammen og skabe en sammenhæng igennem hele klubben på målmandsfronten. Det kan jeg kun se fordele ved,” siger han og uddyber om rollen som målmandstræner for førsteholdet:

“Mit kernefokus er udvikling. Vi har nogle dygtige målmænd, som vi stadig kan udvikle på og det ved jeg, de er villige til og klar over. Når vi har bygget dem op, skal vi på den lange bane have nogle af vores egne unge målmænd ind og overtage, og så er det jo fantastisk, at jeg allerede har et stort kendskab til dem. Transitioner er svære, især for målmænd. Men på den her måde kommer vi til at kende Daniels (Agger, red.) og Lars’ (Jacobsen, red.) ønsker til, hvad målmændene kan, og så kan vi arbejde med det mens de stadig er ungdomsspillere og forhåbentlig gøre overgangen til seniorfodbold lettere.”

Mens Dan det seneste år har haft ansvaret for målmandstræningen for klubbens U15, U17 og U19-hold, har han tidligere været tilknyttet som målmandstræner for Næstved Boldklub og for Næstved IFs ungdomshold. Han har derudover som selvstændig drevet målmandsskolen KD&C (Keepers Development & Coaching).

Som aktiv spiller optrådte Dan for flere klubber i de lavere rækker, inden han sluttede karrieren som veteran i Køge BK med at vinde Danmarksmesterskabet og DBU Pokalen i 2015.

Dan Petersen afløser Heidi Johansen på posten i HB Køge.

Capelli Sport