Daniel Agger og Lars Jacobsen ny trænerduo i HB Køge

Over 150 landskampe. Flere danske mesterskaber og pokaltitler. Ophold i både engelsk, tysk og fransk top-fodbold.

Det er nogle af højdepunkterne på Daniel Agger og Lars Jacobsens CV.

Den kommende sæson skal de to holdkammerater på landsholdet i gang med en ny, fælles udfordring. Daniel Agger bliver cheftræner for HB Køge, og Lars Jacobsen bliver first team coach i HB Køge.

” Tanken om at vende tilbage i en ny rolle i fodboldbranchen og teste sig selv har modnet sig det seneste år. HB Køge er det perfekte sted for mig at starte. Klubben hviler på sunde værdier og har et solidt fundament. Det afgørende for mig er, at jeg personligt kender flere af dem, der i hverdagen driver HB Køge. Jeg glæder mig meget til at komme i gang – og ja, jeg ser frem til igen at komme under pres,” fortæller Daniel Agger.

Lars Jacobsen følger op:

” Daniel og jeg har i flere år talt om, at vi skulle lave noget sammen. Nu må vi se, om vores idéer kan bære. Vi har mødt mange dygtige trænere, og de erfaringer vil vi bringe i spil i HB Køge. Daniels og min relation har mange ”lag”, men først og fremmest handler den om loyalitet. Loyaliteten defineres også sådan, at vi kan diskutere fodbold og ledelse uden filter. Vi ved godt, hvad vi vil og kan, men det er også vigtigt at sige, at vi ikke bilder os ind, at vi er verdensmestre. Vi kommer til at begå fejl undervejs, ingen tvivl.”

For HB Køge er det et scoop at kunne præsentere Daniel Agger og Lars Jacobsen som klubbens nye trænerpar. Det lægger direktør Per Rud ikke skjul på.

” Det forpligter os som klub og som by, at Daniel og Lars har valgt HB Køge til at starte deres trænerkarriere. Vi har haft mange gode samtaler den sidste måned, hvor dialogen er gået fra nysgerrighed til ægte interesse. Jeg er stolt over, at de tror på det, vi har gang i, og det er også en kæmpe anerkendelse af det engagement, vores ejer Capelli Sport har vist.”

Både Daniel Agger og Lars Jacobsen er i gang med at tage den såkaldte A-licens. De har underskrevet en kontrakt, der løber frem til sommeren 2024.  Ambitionen er inden for de tre år at få HB Køge i Superligaen.

” Det skal være ambitionen. Både Lars og jeg er klar over, at der følger en masse forventninger med, når vi gør det her, men det skal vi kunne håndtere. Jeg håber, at alle i og omkring HB Køge bakker op, sådan at vi kan tage fodbolden i byen til det næste niveau. Vi kan ikke gøre det alene, men vi kommer med alt, hvad vi har af energi og med et ønske om at begejstre alle, der er involveret,” siger Daniel Agger.

Lars Jacobsen tilføjer:

” Fodbold er adrenalin. Intet kan sammenlignes med den følelse, når man selv er spiller. Men Daniel og jeg kommer tæt på at føle ”suset” i HB Køge. Vi vil gøre alt for at lykkes, og vi ved begge, at det væsentlige bliver at kunne inspirere spillerne. Til gengæld forventer vi også, at de er professionelle 24/7. Ellers har vi ikke en chance for at skabe resultater.”

HB Køge-direktør Per Rud får det sidste ord i denne omgang:

” Daniel og Lars vil flytte os alle de kommende år, både på og uden for banen. For HB Køge og Capelli Sport er dagen i dag et kvantespring. Vi har lovet hinanden, at vi ikke må blive fartblinde, men vi sætter nu ekstra turbo på udviklingen i HB Køge. Lige om lidt indvier vi Spar Nord Loungen til vores partnere, vi topper Gjensidige Kvindeligaen, og nu kommer Daniel og Lars med al deres udstråling og vinderinstinkt. Som klub og virksomhed er vi et spændende sted.”

Tidligere på ugen blev det meddelt, at Auri Skarbalius med virkning fra den 1. juli bliver teknisk direktør for alle de klubber, Capelli Sport er involveret i. Daniel Agger og Lars Jacobsens første officielle arbejdsdag bliver den 21. juni. Godt en måned senere er der premiere på en ny sæson i 1. division.

Capelli Sport