Daniel Agger og Lars Jacobsen stopper i HB Køge

HB Køge og trænerduoen Daniel Agger og Lars Jacobsen stopper samarbejdet efter denne sæson.

Oprindelig var det planen, at trænerduoen også skulle være i klubben i 2023/24-sæsonen som led i et projekt over tre år. Da parterne indledte samarbejdet i 2021, underskrev man en to-årig kontrakt med en hensigtserklæring om at forlænge for yderligere en sæson.

Efter moden overvejelse har Daniel Agger og Lars Jacobsen besluttet at sige nej til at fortsætte som henholdsvis cheftræner og first team coach i HB Køge.

”Jeg kan kun sige, at Daniel og Lars har arbejdet loyalt i to sæsoner under skiftende og vanskelige forhold. De har været fokuseret på at udvikle spillerne og skabe de bedste resultater. Også den kommende sæson skal vi holde igen og reducere yderligere i spillerbudgettet. Jeg har fuld forståelse for, at Daniel og Lars i det lys mener, at det er tiden at give faklen videre, ” siger HB Køges direktør, Per Rud.

“Projektet har ændret karakter undervejs i forhold til det, vi havde håbet på, da vi har været igennem markante besparelser. Vores ambitioner om at blive en del af topstriden i NordicBet Ligaen har derfor helt naturligt været udfordret.”

I den første sæson under Daniel Agger og Lars Jacobsens ledelse sluttede HB Køge som nummer syv. Alt afhængig af udfaldet af aftenens kampe i sidste runde i NordicBet Ligaen ender HB Køge i denne sæson enten på syvende-, ottende- eller niendepladsen.

Gennem begge sæsoner har HB Køge udmærket sig ved at være en af de klubber i ligaen med flest spilleminutter til spillere under 21 år og spillere fra egen ungdomsafdeling. 14 spillere fra klubbens egne ungdomshold har således fået seniordebut under Agger og Jacobsens ledelse.

Daniel Agger siger:

”Beslutningen om at stoppe har modnet sig de seneste måneder, og nu er timingen den rette. Vi var alle klar over, at det kunne blive en kamp for at undgå nedrykning i denne sæson, og vi tabte også for meget på et tidspunkt. I den situation rykkede alle tæt sammen i bussen. Jeg har sat pris på hverdagen med de mange dedikerede mennesker, der er en del af HB Køge, og samarbejdet med staben og spillerne har været givende.”

Lars Jacobsen følger op:

”Både Daniel og jeg har været glade for at få chancen og for at starte vores trænergerning i HB Køge. Det har været ekstremt spændende og lærerigt. Vi har helt sikkert begået fejl undervejs, det er naturligt, men vi har kæmpet alt hvad vi kunne, for at skabe resultater under de givne forudsætninger. Dem er der ingen, der skal undskylde, det er en del af gamet. Vi vil følge klubbens udvikling de kommende år og håber på, at HB Køge klarer sig godt.”

HB Køge vil i den nærmeste fremtid offentliggøre den overordnede, nye strategi for klubbens herrehold, ligesom en ny cheftræner også ventes præsenteret inden for få dage.

”Vi kigger ind i en ny sæson, hvor ungdomssatsningen vil slå endnu hårdere igennem. Vi har nogle meget talentfulde spillere, der er klar til at blive testet på højere niveau. Det er heller ingen hemmelighed, at der vil ske mange udskiftninger i truppen som led i den spareøvelse, der fortsat er nødvendig for at skabe balance mellem udgifter og indtægter. Vi skal fortsætte linjen under Daniel og Lars og arbejde endnu hårdere og være parat til at give de unge endnu mere spilletid. Det bliver vejen frem for HB Køge,” siger Per Rud.

Daniel Agger og Lars Jacobsen stod i spidsen for holdet i 68 kampe over deres to år i klubben.

Alle i HB Køge siger tak for indsatsen og ønsker duoen et stort held og lykke fremover.

Capelli Sport