Daugaard efter CL-exit: En kæmpe skuffelse

Kim Daugaard og resten af truppen måtte desværre se sig slået ud af den indledende kvalifikationsrunde i UEFA Women’s Champions League, da de onsdag led et smalt nederlag til de finske mestre KuPS Kupio. På trods af HB Køge-dominans og en 1-0-føring i første halvleg, måtte svanerne i sidste ende gå fra banen med et 1-2-nederlag og en scoring i overtiden.

Cheftræner Kim Daugaard lægger derfor heller ikke skjul på, at nederlaget er en kæmpe skuffelse for både truppen og klubben.

“Det er en kæmpe skuffelse og en helt forfærdelig følelse lige nu. Vi starter fantastisk ud og spiller virkelig god fodbold. Men i Internationale kampe ved man også bare, at hvis ikke man scorer i sine gode perioder, så griber modstanderne nogle gange chancen – og det gjorde de i onsdags,” fortæller Kim Daugaard om nederlaget til finske KuPS og sætter ord på de to vidt forskellige halvlege, der udspillede sig på Capelli Sport Stadion.

“Vi bliver lidt ‘shaky’, da de scorer tidligt i anden halvleg. Derfra får vi aldrig rigtigt greb om det igen, og KuPS presser naturligvis mere og mere på. Her må vi selvfølgelig ud og træne og kigge lidt på det mentale også.

Trods nederlaget lægger HB Køges cheftræner dog også vægt på, at holdet kan tage noget værdifuld erfaring med videre.

“Hver gang man spiller Internationalt, så er der noget værdifuld erfaring at hente. Denne gang gælder særligt, at man skal score i sine gode perioder og holde hovedet koldt til sidste minut. Vi skal dog også huske på, at vi har rigtig mange nye spillere på holdet – og det tager bare tid at spille et hold sammen. I første halvleg ser vi virkelig et kæmpe potentiale, og det skal vi forsøge at bygge videre på og tage med os,” slutter Kim Daugaard.

Nederlaget til de KuPS betyder også, at HB Køges kvinder skal spille en kamp lørdag imod det færøske hold, kí Klaksvík, hvor holdene kæmper om tredje/fjerde-pladsen i kvalifikationsrunden. Kampen har stor betydning for både præmiepenge og koefficientpoint, hvorfor opgøret altså ikke er helt uden betydning.

Der er kick-off i kampen mellem HB Køge og Kí Klaksvík lørdag kl. 12.30 på Capelli Sport Stadion.

 

Capelli Sport