De potentielle UWCL-modstandere

Søndag eftermiddag klokken 13.00 trækkes der lod til næste runde af kvalifikationen til gruppespillet i UEFA Womens Champions League, UWCL. Det er første sæson i historien med gruppespil i UWCL, og dermed ligner turneringsformen i denne sæson det, man kender fra herrernes udgave af den fornemste europæiske turnering.

Forud for gruppespillet afvikles to kvalifikationsrunder, hvor tophold fra hele Europa kæmper for at blive et af de 16 hold, der fordeles ud over fire grupper. Første kvalifikationsrunde, der er blevet spillet som en miniturnering, blev afsluttet lørdag aften med gruppefinalerne, som har sendt et hold videre fra hver gruppe.

Som danske mestre indtræder HB Køge i anden kvalifikationsrunde. Her inddeles holdene i to forskellige grupper: Champions Path og League Path. I League Path bliver 10 hold fordelt i to grupper af fem som enten seedet eller useedet. På samme vis bliver de 14 hold, der indgår via Champions Path delt i to grupper af syv – og her indgår HB Køge.

Om man ryger i bowlen som enten seedet eller useedet til både Champions Path og League Path baseres på et koefficientsystem. Da HB Køge ikke har mange europæiske point på kontoen, ryger man i puljen som useedede. Det betyder, at de danske mestre søndag kan trække følgende hold.

Potentielle modstandere

  • AC Sparta Prag (Tjekket)
  • Glasgow City FC (Skotland)
  • FC Twente (Holland)
  • Breidablik (Island)
  • BK Häcken FF (Sverige)
  • Juventus (Italien)
  • Apollon Ladies FC (Cypern)

Kampene i anden kvalifikationsrunde afvikles over to kampe, hvor der spilles henholdsvis ude og hjemme. Hvilken rækkefølge HB Køge skal spille i, afhænger udelukkende af lodtrækningen. Der trækkes først et hold fra bowlen med seedede hold og derefter et hold fra bowlen med useedede hold. Herefter lægges begge kugler ned i en ny bowle, hvor de på ny tages tages op af bowlen. Det hold der kommer først op, har hjemmebane i den første kamp. Det vides allerede nu, at kampdatoerne for opgørene er 30. august/1. september og 7. september/8. september.

Efter lodtrækningen søndag eftermiddag vil kamptidspunkt samt information om billetsalg blive meldt ud i starten af den kommende uge.

Capelli Sport