“Der er tryk på, og det er hver dag”

Mike Jensen er en af de allermest rutinerede i HB Køges NordicBet Ligatrup, og sammen med holdkammeraterne er midtbanekrigeren i fuld gang på træningsbanen og på at blive helt klar til forårspremieren mod Jammerbugt i slutningen af februar. Og sådan en opstart er hård, og det kan mærkes i kroppen, men det er også sådan det skal være. Det fortæller Mike Jensen i et interview med HBKoge.dk.

“Der er lidt stivhed i kroppen, og lidt flade batterier, men det er sådan det skal være, når det er preseason. Det er en hård periode at komme igennem, men i det mindste er det sjovt. Vi er meget på banen, og meget med bold, og det ser fint ud.”

Mike Jensen har spillet en stor del af sin seniorkarriere i norske Rosenborg, og i Norge var vinteropstarten af noget længere varighed, end den kan blive i dansk fodbold. Og det betyder, at der skal knokles igennem hver eneste dag, hvis man skal nå at ramme topformen når sæsonen går i gang.

“I forhold til Rosenborg er opstarten noget kortere her, og derfor er det mere komprimeret. Der er tryk på, og det er hver dag. De hårde dage kommer én efter én. Vi har ikke tid til at hvile på laurbærrene og kunne strække det ud over en lang periode. Det er fuld fart fra start, og det passer mig fint. Når man har haft ferie i en måned, så glæder man sig jo bare til at komme tilbage og spille fodbold og arbejde hårdt.”

Hvor meget passer du på dig selv i løbet af en ferie, som i december – giver du lidt slip?

“Jeg lader hovedet slappe af, men kroppen holder sig konstant i gang. Vi havde skræddersyede træningsprogrammer med hjem, som var tilpasset til os individuelt, så det program jeg havde fået var nemt at følge og det var noget der lå til mig. Det var fint at komme igennem, fint at lave og fint at føle at kroppen stadig kan holde sig i gang selvom man holder ferie oppe i hovedet.”

Hvad skal vi nå og arbejde med i resten af opstarten?

“Vi skal være lidt mere intense, synes jeg. Specielt i vores forsvarsarbejde. Det der med hele tiden at kunne have mere intensitet i det defensive, og så synes jeg at vi har haft nogle gode faser i vores omstillinger, hvor vi kommer godt af sted, og de højintense meter er der også, men jeg kunne godt tænke mig, at det bliver skruet et hak mere op. At vi er lidt mere hidsige i vores genvindingsspil og i vores forsvarsspil, så vi ikke har de der perioder, hvor vi ligger lidt lavere i for lang tid. Der skal vi være mere på og være mere aggressive, men det koster også, og det er det, vi prøver at oparbejde.”

Så der skal vi være endnu skarpere rent fysisk, men også have et behov for at ville opnå det i kampene?

“Der skal være en sult, og en glød. Nu har vi fire finaler. Det ved vi alle sammen. Der er ikke noget at vente på. Det er om at komme derudad. Det er om at få trænet, og sådan som jeg ser det nu, så er der mange, der byder sig til, og folk står jo med tungen ud af munden når mange af træningerne er slut, så der er mange om buddet. Hvis ikke man er med nu, så kører toget, så der er en god konkurrence. Og så bliver det et stort løft at få skadede spillere tilbage, og kan vi holde os nogenlunde skadesfrie, så står vi alt andet lige stærkere, så det ser fint ud.”

Mike Jensen har i denne sæson spillet 17 kampe for HB Køge, og står noteret for tre scoringer.

Capelli Sport