“Det handler om at være effektiv”

Der var jubel i HB Køges omklædningsrum i Sundby Idrætspark søndag eftermiddag, hvor HB Køge kunne drage hjem med tre tiltrængte point.

”Det betyder rigtig meget. Vi har haft nogle kampe uden sejre, og har ikke scoret særlig mange mål. For at sige det pænt, så har vi ikke scoret nogen mål, så det var rigtig dejligt, endelig at få en sejr. Og at gøre det på den måde vi gør, hvor de har spil og chancer, og så går vi op og scorer på en af de eneste chancer, vi har i kampen”, siger HB Køges all-time topscorer Martin Koch Helsted til HBKoge.dk.

Og kampbilledet var fuldstændig modsat HB Køges seneste kamp i 1. Division mod Silkeborg. Her dominerede HB Køge stort, havde masser af chancer, men endte alligevel med at måtte indkassere et nederlag på 0-1. Og det er et tegn på at overvægt i chancer ikke altid er lig med tre point.

”Sådan kan man godt se på det, og det er ikke altid sådan fodbold fungerer. Vi ser det også i Premier League i weekenden, Tottenham mod City, hvor City har 15 skud på mål, og taber 2-0. Det handler om at være effektiv, og det var dejligt at det var os, der var effektive denne gang”.

Martin Koch Helsted havde stor andel i den kampafgørende aktion, da han vandt sin hovedstødsduel, fangede keeperen på det forkerte ben og sendte bolden mod kassen inden Jubril Adedeji helt tæt under mål sparkede bolden det sidste stykke over stregen.

Udover den aktion arbejdede Martin Koch Helsted igen benhårdt, og var den af HB Køges spillere, der tilbagelagde flest løbne meter i kampen.

”Vi havde en anden taktik mod Fremad Amager med at vi skulle stå lidt længere tilbage, og se hvad de ville gøre, i forhold til de andre kampe, hvor vi er gået i højt pres. Sådan generelt synes jeg, at jeg de seneste år er begyndt at arbejde mere defensivt, og løber rigtig mange meter på banen – jeg er den, der løber mest i kampen i søndags, og det er et tegn på, at der er sket et eller andet, og alle på holdet skal arbejde hårdt for at vi kan få det til at gå op i en højere enhed. Jeg er ikke for fin til at skulle løbe de ekstra meter for at holdet kan få en sejr eller stå godt i organisationen”, lyder det fra Martin Koch Helsted, der ikke mener at det hårde løbearbejde koster på målkontoen.

”Det kan man altid sige, når der ikke kommer så mange mål. Jeg synes, det er vigtigst at man er med til at forsvare eget mål, og forsvaret starter jo helt oppe i angrebet. Jeg synes ikke, at det koster så meget længere fremme på banen, og hvis det gør det, så har vi jo nogle folk til at vurdere om jeg skal lave mindre defensivt”, lyder konklusionen fra HB Køgetopscoreren.

I den kommende weekend spiller HB Køge på hjemmebane mod Esbjerg, og i den kamp vil HB Køge-angriberen gøre alt for at bryde den “forbandelse”, der desværre har kendetegnet HB Køge på eget græs med mange kampe uden scoringer.

”Vi snakker jo lidt om det i truppen, men personligt tænker jeg ikke over det når vi træder ind på hjemmebanen, men der er et eller andet, der er sket når vi spiller på hjemmebane – jeg ved ikke, hvad det er, men på et eller andet tidspunkt skal den stime jo brydes, og det bliver den også på et tidspunkt, og jeg er sikker på at den bliver brudt på lørdag. Og jeg håber ikke at mine medspillere og de andre offensivspillere tænker for meget over, at vi ikke har scoret på hjemmebane. VI skal gå ud og slippe os selv løs, og så skal den scoring nok komme”, forudser Martin Koch Helsted.

Han har respekt for Esbjergs Superliganedrykkere, men tror på muligheden for at levere et godt resultat, og tænker samtidig tilbage på de to holds seneste indbyrdes kamp i 2. spillerunde, hvor vestjyderne godt nok vandt 1-0 på en tvivlsom straffesparkskendelse efter blot et minut.

”Esbjerg er et hold, der sigter efter oprykningen til Superligaen, men det er også et hold, som vi ved, at vi kan spille lige op med og slå. Vi havde gode chancer for at slå dem ovre i Esbjerg, så det bliver en lige kamp, og jeg er sikker på at vi får et godt resultat på lørdag”.

Netop i denne sæson er top 6 vigtigere end tidligere. Det skyldes det nye slutspil, der starter efter runde 22. Der resterer ti spillerunder, og HB Køge er pt. på syvendepladsen i 1. Division. Og netop slutspillet er der både plusser og minusser ved, hvis man spørger Martin Koch Helsted.

”Det er selvfølgelig fedt at komme i top 6, hvor der kommer mere hype i topkampene, kan man sige. På den anden side er det også ærgerligt at ende som nummer syv. Når man ender som nummer syv i en normal 1. Division, så er der stadig chance for at ende i top 3 i sidste ende, så syvendepladsen i grundspillet er rigtig ærgerlig at få. Vi sigter selvfølgelig efter at komme i top 6, så vi kan få nogle af de rigtig sjove kampe”.

Inden slutspillet resterer dog fortsat ti kampe, og fire af dem spilles inden vinterpausen. Her møder HB Køges Esbjerg, FC Helsingør, Viborg og Fredericia.

”Det er på papiret nogle svære kampe, men også nogle kampe, hvor vi måske er underdogs, og det er måske i virkeligheden, der vi har det bedst”.

1. Division

HB Køge – Esbjerg

Lørdag den 28. november kl. 14.00

Capelli Sport Stadion

Foto: TT-Film

Capelli Sport