Direktøren sætter ord på præstationerne før slutspillet

Slutspillet i både Kvindeligaen og 1. Division går i gang i denne weekend. For både HB Køges herrer og kvinder venter der ti afgørende slutspilskampe.

Vi har taget temperaturen og bedt HB Køge-direktør Per Rud sætter ord på målsætningerne for resten af sæsonen, vurdere præstationerne i sæsonen i grundspillet, og giver sit bud på hvem der vinder guld i Kvindeligaen, og hvem der rykker op i Superligaen.

Læs med herunder:

KVINDELIGAEN

• Inden sæsonen var målsætningen at lande i top 6, og drømmen var top 4. Før slutspillet går i gang ligger HB Køge på førstepladsen. Hvad er målsætningen for de sidste ti kampe?
“Vi drømte om en plads i top 4, og lå på en imponerende førsteplads halvvejs og var i pokalsemifinalen. Jeg må bare tage hatten af for den gejst og fanden-i-volds indstilling pigerne har vist i kampene. Jeg kan huske, jeg talte med Kyra Carusa op til den første hjemmekamp mod Brøndby, hvor uafgjort ville være et rigtig godt resultat, men nej det kan du godt glemme, fortalte hun. Vi kommer til at smadre dem, og bum 5-0. Den tro de piger har, flytter virkelig bjerge. Vi har dog en smal trup, og lige nu er holdet for første gang i halvandet år i lidt modgang. Det skal trænerstaben og holdet i fællesskab få vendt, og selvfølgelig drømmer vi om medaljer og Champions League. Det ville være helt vanvittigt, hvis holdet kan slutte i top 2. Bare alle husker, at projektet her er bygget på langsigtet succes, og en 5-års plan. Vi er langt foran denne plan, og klart indstillet på, at der kan komme bump på vejen”.
• Hvem ser du som favorit til at vinde Danmarksmesterskabet i Kvindeligaen?
“Puha, den er svær. Det bliver en meget tæt kamp. Brøndby og Fortuna er jo mastodonterne i dansk kvindefodbold. Jeg elsker virkelig, når de kommenterer turneringsformen, hvor holdene har fået tildelt 10, 8, 6, 4, 2 og 0 point efter grundspillet, for det viser jo virkelig, at der er rykket ved dominansen i dansk kvindefodbold med en del flere gode hold på vej. Vi vil helt sikkert gøre vores ypperste for at lave sensationen”.
1. DIVISION
• Inden sæsonen var eksperternes forventninger, at HB Køge ville ende på 8.-9. pladsen. HB Køges egen drøm var at komme i top 6. Hvad er HB Køges målsætning for de ti kampe i top 6-slutspilet i 1. Division?
“Ja, det er selvfølgelig smukt, at vi både har opnået vores mål og vores drøm allerede, men i fodbold skal vi altid videre, videre og videre Det her giver os det tabte tilbage. Vi har ikke haft ret mange TV-kampe, og vi lå under budgettet efter 11 runder. Desuden har der været lukket for tilskuere, og der mangler generelle match-day indtægter som boder og merchandise genererer. Der har også været rigtig mange udgifter til testning, så selvfølgelig er det her rigtig godt. Jeg er meget tilfreds med at se, at vi har fået tildelt tre TV-kampe ud af de første fem kampe i slutspillet. Det er stærkt arbejde af trænerstaben og spillerne, som på trods af skader og karantæner er kommet med. Vi har ikke scoret ret mange mål, og vi har virkelig slidt for at få sejrene i en historisk tæt række. Spillet har ikke været prangende, men vi skal huske, hvor langt vi er kommet på et år. Jeg er meget tilfreds med indsatsen hele vejen rundt. Som sagt, så er skal vi altid forbedre os, så nu er der tid til at øve os endnu mere, og målet må da være at prøve at hente både Fredericia og Helsingør i tabellen”.
• Hvilke to hold tror du der tager de to oprykningspladser til Superligaen?
“Viborg er med afstand det mest afklarede hold. De sætter sjældent bolden på spil, og enormt stærke i standardsituationer. Der skal virkelig meget til før de viser svaghedstegn i kampene, og sådan en lang stime af succes vidner om bund i holdet og stor mental styrke. Silkeborg er til gengæld rækkens klart mest velspillede mandskab. Jeg er dybt imponeret over, hvordan Silkeborg har fået succes med en stærk tro på egne talenter. Virkelig flot. Esbjerg må dog ikke afskrives. Rigtig mange dygtige spillere og en stærk trænerduo, men det bliver altså svært at holde ved i oprykningsræset, som de to andre bare kører der ud af. “

 

HB Køges kvinder sparker lørdag eftermiddag gang i slutspillet i Kvindeligaen med en udekamp mod Fortuna Hjørring, mens herrerne søndag eftermiddag møder Viborg FF.

 

Capelli Sport