Dorgu forfremmes til førsteholdet

Den 17-årige angriber Ifenna Dorgu forfremmes med øjeblikkelig virkning til HB Køges førstehold.

Efter to sæsoner som liga-topscorer i U17 Divisionen blev Dorgu i sommer rykket fra U17 op til klubbens U19-hold. Men det blev kun til seks optrædener for U19-mandskabet, da han har været udtaget til samtlige af klubbens førsteholdskampe på seniorniveau siden U19-ligaens sæsonstart i august.

“Vi havde lagt en udviklingsplan for Dorgu, som vi selv syntes var både passende og udfordrende men også meget optimistisk. Alligevel må vi bare erkende, at han har overhalet os indenom med sin udvikling. Han har jo allerede etableret sig som en vigtig del af vores førsteholdstrup med sine gode præstationer og afgørende scoringer, så den her forfremmelse kommer ikke til at ændre det store for vores førstehold. Den kommer mest til at ændre noget for Ifenna – og så skal den selvfølgelig ses som et stort skulderklap til ham,” siger direktør i HB Køge Per Rud.

Indtil nu har Ifenna Dorgu trænet med førsteholdet to gange om ugen og med U19-holdet til ugens øvrige træninger. Fremover kommer han til at deltage i alle førsteholdets træninger. Sideløbende med træningen og kampene læser han en HF gennem HB Køge og VUC Business Partners Dual Career-forløb.

Ifenna Dorgu har lavet fire mål for HB Køges førstehold i indeværende sæson, ét mindre end den øjeblikkelige topscorer i klubben Jubril Adedeji. Samtidig nåede Dorgu at lave seks scoringer i sine seks optrædener for klubbens U19-hold. Tidligere på måneden forlængede Ifenna Dorgu sin aftale med klubben, inden han kom ind og på dramatisk vis afgjorde rivalopgøret mod Næstved Boldklub i forrige uge.

Capelli Sport