Dulat Talyspayev ny HB Køge-spiller

қош келдіңіз дулат! Sproget er et andet og kulturen er anderledes, men for tiden er vejret det samme i Danmark, som Dulat Talyspayev er vant til hjemme fra Atyrau-regionen i Kazakhstan.

Den 18-årige keeper har allerede vænnet sig til at være i Danmark og Køge, hvor han periodevis har gæstet klubben siden parterne stiftede bekendtskab med hinanden i februar. Og nu bliver bekendtskabet så endnu tættere: Dulat Talyspayev har således skrevet kontrakt med HB Køges NordicBet Liga-mandskab.

“Vi kender efterhånden Dulat rigtig godt og fra vi så ham første gang, var vi ikke i tvivl om, at han er en målmand med et stort potentiale. Han er rigtig dygtig på stregen, men har stadig meget at lære i forhold til vesteuropæisk fodbold og den måde, vi gerne vil have vores målmænd til at spille på. Heldigvis – og det er også en af grundene til at vi har hentet ham – har han en fantastisk arbejdsmoral og er enormt lærevillig, så vi tror på, at vi på sigt kan få potentialet forløst,” siger HB Køge-direktør Per Rud.

Det var under HB Køges træningslejr i Tyrkiet i februar, klubben lærte Dulat at kende. Allerede dengang trænede den unge keeper med holdet en enkelt gang. Siden i sommer har han jævnligt trænet med hos svanerne på eget kunstgræs i Køge, ligesom han også allerede er begyndt at tage sprogundervisning i klubben.

Dulat Talyspayev kommer til fra HB Køges samarbejdsklub FC Atyrau i den bedste kasakhiske liga. Han har flere gange været udtaget til de kasakhiske U18 og U19-landshold.

Capelli Sport