Effiong Nsungusi: “Arbejder hårdt på at gøre mig fortjent til startplads”

Med to mål scoret efter hjørnespark havde nigerianske Effiong Nsungusi en stor andel i HB Køges pokalavancement onsdag aften på Frederiksberg. Og det var da også en tilfreds Effiong, der et par dage efter sætter ord på kampen.

“Det var fantastisk at score to mål. Vi spillede mod et 2. Divisionshold, og jeg skulle bevise over for Auri og trænerstaben, at jeg skal banker på til en plads i startopstillingen i ligaen. Ved at score to mål i pokalkampen fik jeg vist mig godt frem. Jeg havde noget at bevise over for trænerne og for mig selv og for holdet, og jeg er glad for at jeg fik chancen og udnyttede den”, fortæller Nsungusi, der tidligere på året kom til HB Køge fra Capelli Sport-samarbejdsklubben Inter Allies FC i Ghana.

Elsker Danmark: “Jeg er blevet taget imod som en ven og en bror”

Og Effiong nyder at være i Danmark, hvor han er faldet godt til i både klubben og byen.

“Det er meget anderledes end i Ghana. Det er let at falde til, så jeg er meget taknemmelig, og jeg nyder at være i Danmark. Jeg elsker menneskene her. Byen er fantastisk, men en god by er afhængig af dem, der bor i den, og jeg har følt mig virkelig velkommen. Jeg er taknemmelig for den måde jeg er blevet taget imod som en ven og en bror, og det er jeg glad for”, lyder det angriberen, der også har bidt mærke i den danske arkitektur i løbet af sit første halve år i landet.

“Jeg kan godt lide de danske huse og bygninger og arkitekturen. Jeg skulle have læst til arkitekt, og jeg har altid elsket bygninger og byplanlægning, og jeg er vild med den danske måde at bygge på”, siger angriberen, der bor i Herfølge under samme tag som blandt andet Abdul Hamzah og Kwabena Kyeremateng, der kom til HB Køge fra Inter Allies FC på samme tid som Effiong.

De tre offensivspillere kender altså hinanden ganske godt, men det er ikke sådan, at de holder sig for sig selv.

“Når vi er derhjemme, så er vi værelseskammerater, men når vi er i klubben, så er vi alle holdkammerater, og jeg taler ikke anderledes til mine afrikanske holdkammerater end til alle de andre gutter”, understreger Nsungusi.

“Fodbolden i Danmark er mere taktisk”

Han har oplevet store forskelle på hvordan der spilles fodbold i Nigeria og Ghana og så i Danmark. Men han arbejder hårdt på hele tiden at tilpasse sig til den danske form for fodbold.

“Fodbolden var god i Inter Allies og i Ghana. Det var en anden type fodbold end her i Danmark. Jeg var i Ghana i tre år, og derfor forstod jeg det bedre der, men i Danmark har jeg oplevet en helt anden form for fodbold. Jeg skal stadig bruge tid på at tilpasse mig, men jeg synes det går rigtig godt. Jeg prøver hele tiden at tilpasse mig og vænne mig til den form for fodbold, der spilles her. Det går hurtigere her og er mere taktisk”.

“I Afrika handlede det bare om at spille fodbold. Trænerne tænkte ikke så meget over det taktiske. Det handlede mere om at være fit og kunne løbe i 90 minutter. I Danmark skal man både kunne løbe og arbejde hårdt, men man skal også kunne bruge sin hjerne i forhold til det taktiske, så jeg synes det er bedre her, og det har hjulpet mig til at blive en bedre fodboldspiller”, siger Nsungusi, der både har sine kort- og langsigtede drømme på plads.

“På kort sigt håber jeg at gøre mig fortjent til flere startpladser i 1. Division og score flere mål i ligaen, og hjælpe HB Køge op i toppen af rækken og i spil om pladserne til Superligaen. Og på længere sigt er det min drøm en dag at spille i Bundesligaen og meget gerne for Dortmund. Det er en af mine drømme”, siger Effiong med et smil.

Vigtig kamp på søndag.

På søndag den 27. september kl. 13.30 spiller HB Køge på hjemmebane mod Viborg, og selvom det er en stærk modstander, der venter, så håber og tror Effiong Nsungusi på et godt resultat.

“Jeg ved, at Viborg er et af de stærkeste hold i rækken, men vi går ind til kampen med selvtillid. Det er en hjemmekamp, og vi vil gerne give vores fans tre point”.

Effiong Nsungusi har spillet 15 kampe for HB Køge. Han står noteret for fem mål.

1. Division

HB Køge – Viborg

Søndag den 27. september kl. 13.30

Capelli Sport Stadion

 

 

Capelli Sport