Effiong Nsungusi: Som at komme til en familie

Søndag eftermiddag fik Effiong Nsungusi Jr. endelig debut for HB Køge, da han med tyve minutter igen blev skiftet ind i kampen mod Næstved. Allerede onsdag aften var han så med fra start, da holdet leverede en flot præstation mod FC Fredericia. Og det føltes som et endeligt for den 20-årige angriber, der det seneste halve år har været gennem et noget langtrukkent forløb.

Da vinterens transfervindue nærmede sig sin afslutning blev Effiong sammen med Abdul Nassiru Hamzah, og Kwabena Kyeremateng hentet til HB Køge fra ghanesiske Inter Allies F.C. Planen var, at de kort tid efter skulle tage til Danmark for at blive en del af truppen. Men grundet udfordringer med diverse papirer gik der noget tid før det lykkedes.

Læs også: Hamzah, Nsungusi og Kyeremateng er ankommet til Danmark.

Og da spillerne så ankom til Østsjælland gik der ikke længe, før hele (fodbold)landet blev lukket ned af covid-19:

“Den første tid i Danmark har været lidt rodet, da jeg knap var ankommet før Corona-virussen brød ud. Jeg nåede at være med til et par enkelte træningspas, men det var ikke meget. Så de første mange uger, har jeg primært været indenfor”

”Alle har været super søde. Det har været sjovt at komme til klubben og være med på træningsbanen. Det har været lidt som at komme ind i en familie, da drengene har taget i mod mig, så jeg har følt mig velkommen fra dag et – og det hele toppede med min debut”

Også udenfor banen er Effiong Nsungusi Jr (Tv.) og Kwabena Kyeremateng (Th.) faldet godt til i klubben og landet.

En ting er at flytte til et nyt land og en ny kultur, men noget andet er også at blive vant til en ny, mere struktureret og mere taktisk form for fodbold, end den brølstærke angriber hidtil har været vant til. Alligevel var Effiong en af søndagens toneangivende spillere, da han efter sin indskiftning var med til at ruske godt op i Næstveds bagkæde – hvilke kulminerede med en assist til 2-1-målet, ligesom han udgjorde en konstant trussel onsdag, hvor han viste sig at være noget af en mundfuld for Fredericia:

”At træne under Auri er noget anderledes end det, jeg har været vant til. Men jeg er så småt ved at have vænnet mig til det. Selvfølgelig havde jeg drømt om, at min debut skulle gå anderledes – og at vi i det mindste kunne få point. Men jeg er glad for få chancen og være med til at gøre en forskel.”

”Jeg er en stærk spiller og så snart mine holdkammerater lærer mig bedre at kende, vil de også kunne bruge det. Så en kontinuerlig træning og at bruge yderligere tid sammen vil gøre det hele nemmere og mere naturligt for mig at udtrykke mig selv, samtidig med, at holdet kan få gavn af mine styrker.”

Læs også: Kampreferat fra HB Køge – FC Fredericia

Det er styrker som direktør Per Rud tidligt og tydeligt kunne se. Han glæder sig over det gode samarbejde med den ghanesiske samarbejdsklub, som har gjort et stykke arbejde med at udvikle angriberen:

“Effiong har nogle klare spidskompetencer, som skinnede igennem, da vi så ham hos Inter Allies. Det er klart, at han har skulle bruge noget tid på at vænne sig til Danmark og Køge – særligt efter et langt forløb med at få ham hertil. Men det niveau han har vist de sidste par kampe, har i høj grad levet op til vores forventninger. Samtidig er han faldet godt til ude på Spillerhuset i Herfølge, hvor holdkammerater også har taget godt i mod ham. Nu glæder vi os bare til at se mere fra ham”, siger Per Rud.

Capelli Sport