Efter et år i Danmark: Effiong har udviklet sig meget

Fredag den 5. marts er det præcis et år siden nigerianske Effiong Nsungusi for første gang satte sine ben på dansk grund. Til en start på en lejeaftale fra Inter Allies FC i Ghana, men siden er lejeaftalen skiftet ud med en længerevarende kontrakt med HB Køge.

“Jeg er blevet en bedre spiller. Da jeg kom til Danmark skulle jeg lige vænne mig til det hele. Et nyt liv, ny træner og at være langt væk hjemmefra. Det tog noget tid at tilpasse mig, og da jeg kom samtidig med at corona brød ud og lukkede landet var det ikke let. Men jeg har været her i et år nu, og det hele er blevet meget, meget bedre, og jeg har udviklet mig meget. Fysisk, mentalt, taktisk. Jeg er taknemmelig for trænerne, trænerteamet Auri og Kim har virkelig hjulpet mig, og det samme har vores fysiske træner Jonas”, fortæller nigerianeren.

Da Effiong Nsungusi den 5. marts 2020 landede i Købehavns Lufthavn var det sammen med Kwabena Kyeremateng og Abdul Hamzah, der ligeledes kom til HB Køge på en lejeaftale fra Inter Allies FC. Kyeremateng og Hamzah er dog ikke længere i HB Køge, men er begge vendt retur til Inter Allies FC.

“Jeg er her uden de to andre gutter, som jeg kom hertil sammen med, men jeg bor stadig sammen med Frank Assinki. Det er forskellige omstændigheder, der gør, at de andre ikke er her længere, men det kan ske for alle. Mit liv inden jeg kom hertil og min opvækst har været med til at forberede mig på situationer som denne. Man føler sig selvfølgelig nogen gange lidt alene, men man skal ikke give op og tænke negativt. Det handler om at se det positive, og det hjælper mig, altid at se det positive i tingene”.

“Vænner mig nok aldrig til minus otte grader”

I vinterpausen rejste Effiong Nsungusi ikke hjem til familien. Han blev i Danmark, og oplevede for første gang den danske vinter. Og det vænner han sig ikke til foreløbig, forudser han.

“Jeg har ikke tidligere været i et land, hvor jeg har oplevet en vinter med sne. Det er skørt. At være i Danmark henover julen, og opleve vinteren, sneen og det hele – jeg tror ikke, jeg vænner mig til det, men jeg forstår, hvordan det er, og kan altid forberede mig på vinteren, men jeg vænner mig nok aldrig til at være i minus otte grader”, griner den 20-årige angriber.

Effiong Nsungusi er lidt af et muskelbundt, og er derfor svær at håndtere for mange forsvarsspillere. Men Effiong har ikke altid været den muskuløse, og fysisk stærke angriber, han er i dag.

“Da jeg voksede op var jeg en af de mindste drenge i skolen, og jeg prøvede at gøre noget ved det. Jeg har trænet rigtig meget og rigtig hårdt med push-ups og den slags, og det har hjulpet mig. Da jeg begyndte i skolen var jeg en af de mindste, og da jeg gik ud var jeg blevet virkelig stor”, fortæller Nsungusi, der på baggrund af sin opvækst i Nigeria ikke ligefrem var spået en fodboldkarriere i Europa.

“Min familie og venner er glade på mine vegne, men ingen regnede med, at jeg ville nå så langt. Da jeg var ung og talte om fodbold, kunne det godt virke, som om jeg var skør. På grund af det sted jeg boede og den livsstil jeg havde lå det ikke i kortene at jeg skulle komme til Europa og spille fodbold. Jeg tror jeg har modbevist en masse mennesker. De er glade og overraskede på mine vegne, og ønsker mig alt det bedste, så jeg er taknemmelig for min familie og venner derhjemme”.


Effiong har grebet chancen

I foråret har Effiong Nsungusi fået chancen fra start i de første tre kampe i 1. Division. I den seneste kamp kvitterede han med en scoring og en kåring som Man of the Match i 3-0-sejren over Vendsyssel.

“Det var en fantastisk følelse. Som fodboldspiller og som angriber lever man for at score og altid være på holdkortet. Det var en rigtig, rigtig fantastisk følelse at score, og at blive kåret som kampens spiller”, fortæller Nsungusi og fortsætter:

“Fodbold handler om at gribe chancen, og jeg har ventet på muligheden. Jeg ønsker Martin Koch Helsted en hurtig tilbagevenden fra sin skade, men at han har været ude, har givet mig chancen for at steppe op. Jeg har ventet på min chance, og den er kommet nu, og så handler det om at gribe den. Jeg synes, det er gået godt. Jeg har spillet alle tre kampe fra start, og jeg håber at jeg også kan starte på banen mod Silkeborg”.

Og angriberen er tilfreds med forårsstarten, og håber at han og holdkammeraterne kan fortsætte de gode takter i weekendens kamp mod oprykningsaspiranterne fra Silkeborg.

“Vi har spillet én uafgjort og vundet to. Det har givet et stort selvtillidsboost, som vi kan tage med til de næste kampe. Jeg tror, at vores modstandere vil være ekstra opmærksomme på os og have en anden tilgang til kampen, end hvis vi havde tabt de første kampe, men både holdkammeraterne og jeg er klar til kampen mod Silkeborg. Vi ser frem til kampen, og kan forhåbentlig få alle tre point”.

1. Division

Silkeborg IF – HB Køge

Søndag den 7. marts kl. 15.00

JYSK Park

Capelli Sport