Elvius fra Italien: “Jeg har lært at sætte pris på hårdt arbejde”

Tidligere torsdag blev det offentliggjort, at HB Køges talentfulde 18-årige offensivspiller Marius Elvius skifter til italienske Hellas Verona FC på en halvårig lejeaftale med købsoption efter seks år i HB Køge, hvor udviklingen kun er gået en vej. Fremad. Elvius  er allerede landet i Italien, og kan nu se frem til fem spændende og lærerige måneder i den italienske traditionsklub.

Marius Elvius kom til HB Køge som 13-årig, og dengang var det først og fremmest i jagten på at udvikle sig som fodboldspiller.

“Da jeg kom til HB Køge var det selvfølgelig først og fremmest for at få spilletid i en ung alder. Men siden har jeg i den grad lært at sætte pris på hårdt arbejde og hvordan det betaler sig”, fortæller Marius Elvius.

I sine år i HB Køge har Marius Elvius oplevet meget, og har gennemgået en rivende udvikling, og allerede som U17-spiller begyndte han at snuse til HB Køges førsteholdstrup. Det i en sæson, hvor han scorede hele 26 mål i små tyve kampe i U17 Divisionen. Fra den periode husker han særligt tilbage på en ting.

“Det var helt specielt, da jeg som andetårs U17-spiller fik tilbudt min første kontrakt med HB Køge. En ting var at få ros, opbakning og støtte, men på den måde at mærke, at jeg blev værdsat som spiller og at alt det hårde arbejde, jeg havde lavet i mange år endelig kastede resultat af sig, var helt specielt. Det var min daværende U17-træner Steen Knudsen, som i høj grad havde været med til at skubbe mig i den rigtige retning. Han var der altid med gode råd og forstod at presse mig på den måde, jeg havde brug for”, fortæller Elvius.

Marius Elvius har altid nydt godt af støtten fra sine holdkammerater. Her ses han i højt humør på sidste års træningslejr sammen med Christian Overby (tv.) og Magnus Wørts (th.)

Støtten har betydet alt

Som U19-spiller blev Marius Elvius fuldgyldigt indlemmet i HB Køges førsteholdstrup, og også her har han mødt stor opbakning fra både trænerstab og holdkammerater.

“Jeg har altid følt, at folk gerne har villet mig og ville hjælpe mig. En spiller som Jean Claude Bozga krævede meget af mig til især træning, for han havde set, hvad jeg kunne. Derfor var han altid efter mig, når jeg var sløset med det, jeg lavede. Da han forsvandt, tog jeg det på mig, og blev endnu bedre til at trække mig selv op”, siger Elvius og sætter ord på en del af det, at gå fra ungdoms- til seniorfodbold:

“Efter jeg blev en del af førsteholdet skulle jeg nok lige vænne mig til, at man kan sagtens få en sviner uden at ens holdkammerat hader en – tværtimod handler det ofte om, at man vil hinanden det godt. Samtidig har jeg også kunne mærke, at jo mere jeg har været med, jo mere er forventningerne steget. Det har lært mig så meget”, understreger Marius Elvius.

“En kæmpe tak til alle”

Selvom lejeaftalen har været undervejs i en rum tid, så nåede offensivspilleren ikke at sige ordentligt farvel til sine holdkammerater på Capelli Sport Stadion.

“Jeg vil rigtig gerne sende en hilsen til mine holdkammerater, som jeg ikke har nået at sige ordentlig farvel til. Jeg tog af sted mandag og fik desværre ikke mulighed for at sige ordentligt farvel til dem. Det ville jeg gerne have gjort ordentligt, for jeg er meget taknemmelig for deres opbakning. Derudover er det vigtigt for mig, at sende en kæmpe tak til alle de frivillige, alle klubbens fans og alle dem, der er omkring klubben. Det er næsten seks år, jeg har været i HB Køge og alle der lægger kræfter og energi i klubben har været med til at gøre det her muligt for mig. Det vil jeg altid være taknemmelig for”, slutter Marius Elvius.

Elvius debuterede for HB Køge den 31. marts 2019 i en udekamp mod Silkeborg, og står noteret for 36 kampe og seks scoringer.
Capelli Sport