“En af de største kampe i klubbens historie venter”

Når HB Køges kvindehold i aften løber på banen til den første af to UEFA Women’s Champions League playoff-kampe, bliver det samtidig en kamp til historiebøgerne. Det siger HB Køge-direktør Per Rud forud for kampen.

“Det er et opgør, der kommer til at gå ind i top 3 over største kampe i klubbens historie. Vi havde store kampe mod Arsenal og Barcelona sidste år, men hvis kan gå videre mod Juventus vil det virkelig være et wake up-call til resten af fodboldverdenen om, hvor stærke vi er. Uanset hvordan det går i kampene mod Juventus, er det vores langsigtede mål at spille fast med i Champions League – og kvalificerer vi os i år, er det jo andet år i træk og dermed et kæmpe skridt mod målet,” siger han forud for opgørene.

Præmiesummerne for at kvalificere til turneringen er steget markant de seneste år, og selvom de naturligvis vil lune i klubben, er det opmærksomheden ved at være med i gruppespillet, der fylder mest for direktøren. En opmærksomhed, der vil gavne både klubben og lokalområdet.

“Prestigen i at spille med i hovedturneringen er jo fantastisk og helt uvurderlig. Både for klubben og vores tiltrækningskraft. Vi oplevede en vild eksponering sidste år, der gjorde, at rigtig mange nye mennesker fik et forhold til os. Det har også gjort, at vi har kunnet hente spillere fra en højere hylde her i sommerpausen end vi ellers kunne. Så for os selv vil det gøre en kæmpe forskel, hvis vi igen kvalificerede os. Og det ved jeg, at det også vil for byen, lokalområdet og befolkningen omkring os,” siger Per Rud og uddyber:

“Vi vil være en klub, lokalbefolkningen er stolte af. Det er de forhåbentlig allerede, men så endnu mere stolte. For vi er stolte af, hvor vi kommer fra – og kan vi give befolkningen den oplevelse at besejre Juventus og komme med i gruppespillet, vil det være vores måde at give dem noget tilbage på, som tak for deres støtte.”

Der er kick-off til kampen på Capelli Sport Stadion klokken 18.00. Billetter til kampen kan købes på hbkoge.eventii.dk og i døren, mens kampen kan streames som pay-per-view for 50,- via linket her.

Capelli Sport