Et vildt år

Af HB Køges Direktør Per Rud

”Når jeg skal kigge tilbage på 2020, så er det kontrasternes år. Økonomisk har det været udfordrende på grund af den pandemi, der som en anden tsunami ramte og ændrede vores hverdag på et splitsekund”.

Når HB Køge-direktør Per Rud laver en overflyvning, har 2020 været en turbulent rejse med flere lufthuller undervejs, hvor det var nødvendigt at spænde sikkerhedsbæltet.

Han samler det op sådan her:

”Nedture med nedlukning af kampe, for tilskuere og netværksaktiviteter og hjemsendelse af medarbejdere – alt sammen voldsomt for vores drift, der udelukkende generer indtægter som følge af kampe og aktiviteter for vores partnere. Det har været bøvlet”.

 

NETVÆRKET stod sammen

Men HB Køge kom ud på den anden side. I sin statusopdatering ved udgangen af 2020 hæfter Per Rud sig ved den støtte og loyalitet, klubben oplevede.

”Da det så allerværst ud, viste det sig, at vi i vores professionelle erhvervsnetværk bag klubben står sammen. Folk handlede lokalt og bakkede op omkring hinanden, og HB Køge lancerede visuelle netværksmøder, walk-and-talk møder rundt om og lignende tiltag”.

”En anden væsentlig grund til at vi er kommet igennem, skyldes vores amerikanske majoritetsejer George Altirs fra Capelli Sport, som ikke lod sig kue. Han omstillede sin produktion af alskens accessories til værnemidler, og den innovative tilgang skabte grobund for udvikling i stedet for afvikling”, siger Per Rud.

 

Kvindefodbolden har gjort sit indtog

Den strategiske satsning på kvindefodbold lykkedes.

”Vi valgte at træde ind i drift af professionel kvindefodbold på trods af mange holdninger til emnet. Heldigvis mærkede vi fra første fløjt en kæmpe opbakning til projektet, og med en femårig hovedsponsoraftale fra Spar Nord fik vi det stempel, som gjorde, at mange andre fulgte efter. Tak til Jesper Køster og hans hold for at give os det skub fremad”.

”Under et år efter har vi taget rækken med storm, og vi har endnu ikke tabt på hjemmebanen Capelli Sport Stadion. En suveræn oprykning og lige så suveræn første halvsæson i Gjensidige Kvindeliga har sendt HB Køge på førstepladsen ved vinterpausen. Et vildt imponerende resultat, der kun har kunnet lade sig gøre takket være to pionerer bag projektet Søren Østergaard og Jonas Nielsen, og en professionalisering gennem HB Køge”.

 

Et langt, sejt træk på herresiden

På herresiden overtog Auri Skarbalius dirigentstokken, og målet er i fællesskab med stab og administration at sikre fremgang, sætte en ny retning.

”Vi kom i land i en historisk svær sæson med tre nedrykkere, og begyndte arbejdet frem mod sæson 2020-21. Vi konstaterede, at vi havde masser af talent, men der manglede ledere på holdet, og vi ville have spillere med Superliga-erfaring ind på holdet”.

”Vi hentede Eddi Gomes, Nicholas Marfelt, Oscar Snorre og Valon Ljuti, der alle havde denne erfaring, og sammenholdt med tilgange via Capelli Sport-netværket kunne vi se ind i en forstærket trup. Desværre blev de to defensive krumtapper tidligt ukampdygtige. Marfelt med langvarig knæskade og Gomes i næstsidste træningskamp, og vi måtte igennem den første tredjedel af sæsonen med en skrøbelig bagkæde”.

”Sportsligt er vi stadig for svingende i denne svære række, hvor ingen sejre kommer af sig selv. Det er et langt sejt træk, hvor vi hele tiden skal finde balancen mellem at skabe den nødvendige kontinuitet, men også bygge ovenpå ved at hente spillere ind i transfervinduerne. Vi har kæmpe fokus på at hente de rette spillere, og målet er helt klart, at vi skal løfte os til Superliganiveau. Det kræver investeringer og kloge beslutninger,” siger Per Rud her ved udgangen af 2020, som han ikke tøver med at kalde ”et vildt år”.

 

Med ønsket om et rigtig godt nytår!

Capelli Sport