Exit i Dallas og sejr over Gerrard Academy

HB Køges U19-mandskab må efter et 2-1-nederlag til den mexicanske storklub CF Monterrey forlade Dallas Cups ‘Super Group’ med uforrettet sag. Indtil de absolut sidste minutter levede muligheden for avancement videre fra gruppen ellers i bedste velgående.

Ved stillingen 1-1 med fem minutter tilbage af kampen, manglede HB Køge ellers kun en enkelt scoring for at gå videre til semifinalerne i turneringen. Netop af den årsag satsede holdet offensivt og kastede målmand Berkan Bayrak frem på et hjørnespark. Desværre endte mexicanerne med at udnytte svanernes tomme mål til at scoring efter et langt udspark i stedet – og dermed sikre danskernes turneringsexit med slutresultatet 2-1 i mellemamerikansk favør.

“Vi giver næsten ingen chancer væk, men må lære, at målene som regel scores i felterne. Og her manglede vi noget kvalitet. Men der var nogle gode præstationer i blandt. Spillere som Sebastian Larsen, Alexander Vestergaard og Marc Winkel ydede alle fine præstationer,” fortæller HB Køges Head of Coaching, Henrik Clausen, fra Dallas.

HB Køges scoring blev sat ind af Erkan Semovski på straffespark.

Dermed bliver det CF Monterrey, Panama U20, El Salvador U19 og Tigres UANL der kvalificerer sig til semifinalerne, mens HB Køge og hjemmeholdet FC Dallas forlader turneringen.

Efter exiten spillede HB Køge i går træningskamp mod noget så prominent som ‘Steven Gerrard Academy’ fra Liverpool, og her var der oprejsning for danskerne. Kampen blev således vundet med 4-1 efter mål fra Ifenna Dorgu, Niklas Thaulow og Niklas Jakobsen. Især var det værd at bemærke hvordan unge Rasmus Lynder, der for nyligt skrev kontrakt med HB Køge, viste sig frem selvom størstedelen af modstanderne var 4 år ældre end ham selv i opgøret.

I weekenden vender svanerne hjem til Danmark igen efter den begivenhedsrige uge i Dallas.

Capelli Sport