Færge om landsholdsdebut: “En drøm gik i opfyldelse”

Kvindelandsholdet sparkede søndag eftermiddag for alvor gang i EM-forberedelserne, da de testede formen på udebane mod Østrig. Danmark slog Østrig 2-1 efter en stærk anden halvleg, hvor Emma Færge også kom på banen og var med til at sikre sejren. 

“Jeg havde slet ikke regnet med at få debut. Nu var det jo første gang, at jeg blev udtaget til A-landsholdet, så jeg havde egentlig bare sat mig op efter at få en god og lærerig oplevelse ud af det og så bare suge alt til mig. At være udtaget og træne med landsholdstruppen er jo bare kæmpestort i sig selv, så jeg havde slet ikke forventet, at jeg skulle være så heldig også at få debut. Jeg havde selvfølgelig håbet på det, og da jeg så bliver sendt til opvarmning, så håber man jo endnu mere på det. Derfor var det også en helt ubeskrivelig følelse, da jeg så bliver skiftet ind. Jeg tror ikke, at jeg kan beskrive de følelser, der gik igennem min krop. Det var bare en drøm, der gik i opfyldelse,” siger Emma Færge og uddyber om turen med landsholdet:

“Det var bare en kæmpe oplevelse at være afsted med landsholdet. Der er sådan en helt speciel stemning og sammenhold, hvilket har været helt fantastisk at være en del af og opleve på egen krop. Jeg er ekstremt beæret og stolt over at have fået den her mulighed. Og så var alle bare helt vildt søde og tog så godt imod os “nye”. Det gjorde også bare, at man kunne slappe lidt mere af i det hele – for selvfølgelig har man da lidt nerver på, når man lige pludselig skal træne sammen med Danmarks største kvindelige fodboldstjerner.”

Emma Færge har generelt haft stor succes og opnået en masse på bare én sæson i HB Køge med blandt andet den nyvundne titel som dansk mester i Gjensidige kvindeligaen, udvalgt til en plads på årets hold i ligaen, kåringen som årets spiller blandt HB Køges fans og nu også debut på det kvindelige A-landshold. For Emma Færge er det dog vigtigt at understrege, at nøglen til hendes personlige succes skal findes blandt hendes medspillere, hele holdet og klubben.

“Mit år her i HB Køge har bare været helt fantastisk. Der er ingen tvivl om, at jeg har udviklet mig ekstremt meget her i klubben, og det har mine medspillere også en kæmpe andel i. Det her hold er bare støbt af noget helt specielt. Hver dag til træning tropper vi allesammen op med en mentalitet og holdning om, at vi vil have noget ud af træningen og lære noget nyt hver dag. Vi ønsker allesammen at udvikle os, og derfor har der også bare været et ekstremt højt niveau til træning, hvor vi har kunnet presse hinanden og gøre hinanden bedre. Og det er især også vores trænere og hele klubben, der giver os de bedste betingelser og gør det til et fedt miljø at være i. Så jeg er bare ekstremt taknemlig over at være en del af det her hold.”

I morgen bliver truppen til EM-slutrunden i England udtaget, hvorfor der naturligvis også er spænding i HB Køge-lejren, hvor både Emma Færge, Cecilie Fløe og Alberte Vingum er blandt de mulige. Emma Færge understreger dog, at hun ikke har nogle forventninger om udtagelse, men kun kan blive glædeligt overrasket.

“Det var en fantastisk oplevelse at være en del af landsholdstruppen i Østrig, og jeg er utroligt glad for, at jeg også fik muligheden for at vise mig lidt frem. Det har helt sikkert givet mig en ekstra motivation for at stræbe efter at få flere kampe og udvikle mig endnu mere. Men der er også bare rigtig mange dygtige spillere om budet, så lige nu har jeg ikke sat min næse op efter en udtagelse til EM-slutrunden. Selvfølgelig er det en stor drøm, som jeg kun kan håbe på går i opfyldelse.” 

 

Capelli Sport