Faloni forfremmes til førsteholdstruppen

HB Køge har forfremmet den 16-årige defensivspiller Vinicius Faloni, så han fremover bliver en permanent del af klubbens førsteholdstrup. ‘Vini’, som han kaldes i klubben, har indtil i sommer haft status af førsteårs U17-spiller men kan altså nu se frem til fast at være en del af seniorholdet i NordicBet Ligaen.

“Vini har været med omkring førsteholdet i hele opstarten, under Belt Cup og han har også været med i truppen til de første to NordicBet Liga-kampe i sæsonen. Hele vejen har han vist, at han har talentet til at spille med – og ikke mindst til at udvikle sig til at blive en rigtig god fodboldspiller. Men det kræver, at vi viser ham tillid og udfordrer ham, og det er også i det lys, forfremmelsen skal ses. Han kom også op på U17-holdet tidligere end normalen, og det håndterede han forbilledligt,” siger HB Køge-cheftræner Nicklas Pedersen, der selv var træner for det omtalte U17-hold da Vinicius gjorde sit indtog dér.

Vinicius Faloni kom til HB Køge i sommeren 2021 fra samarbejdsklubben Roskilde KFUM og underskrev sidste sommer en længerevarende kontrakt med svanerne. I foråret spillede han en række kampe for klubbens U19-hold og nu gælder det så NordicBet Ligaen. Til sæsonens to første seniorkampe har Vinicius været med på bænken – dog uden at komme i aktion.

Vini gør sig primært i midterforsvaret og på den defensive midtbane. Han får trøjenummer 25 i førsteholdstruppen.

Capelli Sport