Fem-års plan for kvindefodbolden i HB Køge

Målet er Champions League i samarbejde med Capelli Sport og OneDecision.

I et tæt samarbejde mellem Herfølge Boldklub og Køge Boldklub etableres nu en eliteoverbygning for kvindefodbolden i HB Køge. Det sker for at sikre de bedste faciliteter og kæmpe med i toppen af dansk kvindefodbold. Det sker med den tidligere Brøndby IF-træner Peer Lisdorf som cheftræner.

”Kvindefodbolden får nu fuldstændig samme sportslige prioriteter som herrefodbolden, hvor vi sætter stort fokus på at give dem optimale muligheder i det bedste setup, vi kan tilbyde. Det er en strategisk beslutning taget i samspil mellem bestyrelsen og ejer George Altirs. At vi har fået Peer Lisdorf med i projektet er en kæmpe cadeau og vidner om potentialet” siger HB Køges adm. direktør Per Rud.

I samarbejde med Capelli Sport vil HB Køge Kvinde have en direkte forbindelse til de bedste ungdomsakademier i USA. Disse partnere har en historie for at udvikle spillere til de bedste klubber i Belgien, Holland, England, Frankrig, Italien og Sverige. Samarbejdet er ikke blot en mulighed for amerikanske spillere for at blive en del af HB Køge, men betyder også, at der bliver mulighed for udveksling af “best practice”, træneruddannelse og spillererejser begge veje.

”Vi bygger videre på det store stykke arbejde, der allerede er lavet i Herfølge Boldklub, og at Køge Boldklub har vist vilje til at gøre plads til kvinderne her på Capelli Sport Stadion er helt fantastisk. Derfor har vi valgt at opgradere og satse stort på kvindefodbolden. Frem mod sommeren skal der arbejdes hårdt på at opnå kvalifikation til Gjensidige Kvindeligaen, mens der først kan skrives kontrakter med spillerne fra sommerferien. Der er masser af papirarbejde inden vi når dertil. Derudover er målet, at vi i løbet af fem år deltager i Champions League. En ambitiøs udmelding, men vi tror på, at en kombination af egenudviklede spillere i et godt miljø, vores geografiske placering samt vores amerikanske forbindelser kan realisere målet”, lyder det fra Per Rud, der fortsætter:

”Det er vigtigt at understrege, at meget af dette kun kan lade sig gøre, fordi både bestyrelsen og vores ejer George Altirs virkelig vil det, og er klar til at investere. Men det er helt afgørende at vores partnere i NETVÆRKET sammen med nye partnere ligeledes står bag investeringen. I så stærkt et samarbejde kan vi tilbyde kvinderne de samme sportslige forudsætninger og rammer som herrerne – et løft der skal skabe et solidt fundament. Desuden har vi i dag næsten udsolgt på eksponeringsplatforme omkring det nuværende Capelli Sport Stadion, og inden vi får opført tribuner, sponsorlounge, storskærm mm. er der gode muligheder for eksponering på vores dygtige kvindefodboldhold”.

”Den mulighed har Malene Von Kiær fra OneDecision set og grebet, og som ny hovedsponsor for kvinderne er vi godt på vej. Deres værdier spænder helt overens med det vi vil, og det er glædeligt for begge parter. Det er et projekt, der i høj grad er kommet for at blive” uddyber Per Rud.

Indehaveren af OneDecision, der altså er ny hovedsponsor for HB Køges kvindehold, Malene von Kiær udtaler omkring indgåelsen af sponsoratet:

”I lighed med nogle af vores foredragsprofiler hos OneDecision – Helle Thorning-Schmidt og Mia Wagner – arbejder jeg for lige vilkår for mænd og kvinder. At HB Køge som den første klub i Danmark vælger at sidestille kvinde- og herrefodbold flugter dermed fuldstændig med de værdier vi står for som virksomhed. Det var således ikke noget svært valg, da vi fik tilbuddet om at blive hovedsponsor på HB Køges investering i kvindefodbold”, udtaler Malene von Kiær.

Malene Von Kiær (tv.) fra One Decision sammen med tre glade HB Køge-spillere

HB Køges kvindehold har allerede kvalificeret sig til forårets Gjensidige Kvindeliga Kvalifikation, hvor to oprykningspladser er på spil. Forårets første kamp spilles på Capelli Sport Stadion den 29. marts klokken 15.00 mod Odense Q.

Ny cheftræner for HB Køge Kvinder, Peer Lisdorf

Yderligere oplysninger

For yderligere kommentarer kontakt pressechef Alfred Winther Groth på 2226 8672 eller awg@hbkoge.dk eller direktør Per Rud på 2213 0206 eller pr@hbkoge.dk.

Capelli Sport