shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0 kr.
View Cart Check Out

Fem skarpe til cheftræner Auri Skarbalius før slutspillet

22 kampe er spillet i indeværende sæson, og vi befinder os aktuelt i landskampspausen mellem grund- og slutspil. I den anledning har vi sat cheftræner Auri Skarbalius stævne til et tilbageblik på de første 22 runder, og et kig frem mod de kommende ti slutspilskampe der starter på søndag for HB Køge mod topholdet fra Viborg.

Læs Auris tanker og uddybende svar på fem meget konkrete spørgsmål i interviewet herunder.

Hvilken kamp er HB Køges bedste i grundspillet?

“Jeg synes, vi har været svingende, men vi har hele tiden arbejdet på, hvordan vi kan forbedre os periode for periode. Der er to måder at forbedre sig på. Gennem træning og ved at få nogle spillere ind, som man synes man har brug for til den spillestil, man gerne vil praktisere. Og der synes jeg at det gik op i en højere enhed, da vi spillede mod Vendsyssel på hjemmebane, og vinder 3-0, hvor flere af vores spillere brillerede. De nye spillere, der er kommet performede super godt, og vi lykkedes med rigtig mange ting”.

“Og man kan altid sige, jamen hvad med modstanderen – de har ikke har ikke haft en ordentlig opstart, men alligevel, at præstere på det niveau, som vi gjorde i den kamp, hvor vi har 18 afslutninger, og de har to. Så det er den kamp, som jeg husker, hvor vi var rigtig gode”.

Hvilken kamp er HB Køges dårligste i grundspillet?

“Det synes jeg er kampen mod Viborg på hjemmebane, hvor vi taber 3-0, hvor de slår en lang bold og scorer, og får et straffespark. Det er ikke fordi vi var dårlig-dårlige, men det var bare.. Vi havde sat os op til, at nu skulle vi vise, at vi kunne matche deres niveau, og så præsterede vi som vi gjorde, og taber 3-0. Der var så mange andre ting i kampen – individuelle fejl. Og det var ikke godt. Og efterfølgende var der mange hjemmekampe, som satte et spor”.

Hvilke hold har overrasket dig mest positivt?

“Jeg vil ikke sige, at jeg overrasket over at de præsterer så flot, Viborg. Det er ikke en overraskelse, at de præsterer spillemæssigt, men pointmæssigt – de har ikke tabt en kamp endnu, og det er rigtig, rigtig flot. I den her række er det meget, meget svært at præstere så kontinuerligt”.

“Som et andet hold vil jeg nævne Hvidovre. Ikke fordi de har overrasket, fordi det har de gjort i et par år med kontinuitet med træneren og spillerne. De ved, hvad de gør. De var uheldige i forhold til deres præstationer i de første fem kampe i sæsonen, men de klør bare på. Så kæmpe ros til Per Frandsen, som vi kender så godt, så dem synes jeg også gør det godt. Og som et tredje hold vil jeg nævne FC Helsingør, som spiller rigtig, rigtig flot fodbold”.

Vi har en del skader – vil det påvirke måden vi spiller på i slutspillet?

“Det fører lidt tilbage til det første spørgsmål, og kampen mod Vendsyssel, hvor vi præsterede så godt. Der gik det hele op i en højere enhed med de spillere, vi har hentet undervejs, og den måde vi gerne vil spille på, og når spillere som Emilio, Jubril og Mike er skadede, så er vi lige pludselig et lidt anderledes hold, og ja, det gør så, at vi kommer til at spille på en lidt anden måde for at kunne få point i kampene. Men det var op i kampene op til, at vi skulle i top 6.

“Så i de første seks kampe i foråret har vi fokuseret meget på at udvikle de ting, vi løbende arbejder med, men samtidig har vi hele tiden fokuseret på at hente de point, der skulle til for at komme i top 6. Det har haft stor fokus. Og samtidig så lykkedes det i en kamp som mod Vendsyssel at spille en rigtig, rigtig god kamp”.

“I slutspillet kommer vi til at spille syv kampe på kunst. Der er tre kampe på græs, og det gør jo noget ved fodbold – det ved vi. Så vi kommer til at arbejde med nogle ting undervejs, og uanset hvem vi har på holdet, så vil vi gerne være et hold, der vil skabe kampene mere end vi har gjort indtil nu, fordi vi var så resultatorienterede. Så balancen kan nu måske vippe den vej, hvor vi prøver noget, og hvor der er plads til at fejle. For når man prøver nogle nye ting så skal der være plad til at prøve det af og lære af fejlene, for hvis man ikke kommer dertil, men hele tiden kun skal præstere og ikke må fejle, så kommer du ikke til at udvikle dig. Og det er den fase vi går ind i”.

Målsætningen var top 8 – drømmen top 6. Hvad nu?

“I HB Køge har vi altid arbejdet sådan, at der er perioder, hvor vi udvikler ting, og så er der perioder, hvor vi vil præstere og vinde kampe, og så er der igen perioder, hvor vi vil udvikle ting både individuelt og holdmæssigt. I preseason var det hvor vi udviklede nogle ting, og så skulle vi præstere i de første seks kampe rent pointmæssigt. Nu kommer vi til at udvikle nogle ting, men samtidig vil vi prøve at præstere bedst muligt, så vi i sidste ende sigter efter top 4. Men vores fokus vil ligge på hvordan den enkelte spiller og holdet præsterer i kampene, og hvis vi præsterer i kampene så får vi også point, og hvis vi får point kamp efter kamp, så burde vi opnå, det vi vil. Og det er det vi har sagt hele tiden – også i forhold til top 6. Det vi kigger på er, hvordan vi præsterer i kampene, så vi forhåbentligt i sidste ende får de resultater, vi gerne vil have”.

“Før sæsonen sagde vi, at målsætningen var top 8, men at vores drøm var top 6. Når man tager det i betragtning, så har vi allerede nu opnået vores drøm. Men den rigtige vindermentalitet er, når du bliver ved med at presse dig selv til at blive bedre. Det vil sige nu – udover det rent resultatmæssige, så kommer vi til at fokusere meget på det. Der skal være plads til at lave fejl, og mod de gode hold her i slutspillet, bliver det en god test. Når du laver fejl, så koster det jo.

“Og derfor bliver vores test nu, om vi kan få gode resultater mod de her hold, og det kommer vi til at arbejde med det næste stykke tid. Vi må jo indrømme at på de 22 runder, hvor vi startede mod Hvidovre og sluttede mod Hvidovre, så har der været store udsving. Både fra kamp til kamp og fra periode til periode. Også i løbet af den samme kamp. Vi laver jo masser af analyser, så vi kan kontrollere og følge op på om vi lykkes med tingene eller ej, og en klar tendens har været igennem hele sæsonen, at modstanderne har skabt flere situationer mod os, såkaldte xG (expected goals, red.) mod os, men i sidste periode på seks kampe, lykkedes det os endelig at have flere xG end modstanderne, og det er sådan vi arbejder. Vi kigger på, hvordan vi kan forbedre os samtidig med at få modstanderen længere ned, så de ikke kommer til så mange afslutninger”.

Auri Skarbalius og HB Køge tager hul på slutspilskampene på søndag den 4. april, hvor det ubesejrede tophold fra Viborg gæster Capelli Sport Stadion.