Fire spørgsmål til anføreren

HB Køge anfører Martin Vingaard svarer på fem spørgsmål

HB Køges 34-årige anfører, rutinerede Martin Vingaard, spillede sin første kamp for HB Køge i april måned. Vingaard har i løbet af en lang karriere opbygget et flot CV med A-landskampe, Champions League-fodbold og flere hundrede Superligakampe for henholdsvis Esbjerg fB, F.C. København og FC Nordsjælland og et udlandsophold i Tampa Bay Rowdies i Florida.

Her svarer Martin Vingaard på fem skarpe spørgsmål.

Største oplevelse som fodboldspiller? 

Med landsholdet var det at blive skiftet ind og få debut for det danske landshold i en udekamp mod Holland. Det var en drengedrøm, der gik i oplevelse og da jeg et par måneder senere startede inde i Parken mod Spanien, og hørte en fyldt Parken synge ”Der er et yndigt land”. Vanvittigt oplevelse.

Og så er der Champions League med FCK. Det er en turnering man er vokset op med som barn og har fulgt år efter år, tirsdag og onsdag aften, og så til at jeg selv var en del af turneringen og rent faktisk spillede en stor rolle med mål og assist var en unik oplevelse. At spille mod FC Barcelona, det, på det tidspunkt, absolut bedste hold i verden – var så vildt.

Hvordan ser du din første tid som HB Køge spiller? 

Jeg har været super glad for min første halvsæson i HB Køge.

Jeg var bagefter fysisk da min sidste kamp i USA lå i oktober måned 2018 og dermed havde en kamppause på næsten et halvt år. Men gennem min træning og det at spille kontinuerligt er jeg kommet op i gear både fysisk og spillemæssigt.

Jeg er glad for den udvikling både jeg selv og holdet har været igennem i efteråret, selvom det har været lidt haltende.

Jeg forventer mere af både holdet og mig selv, når vi starter op igen i 2020 til et spændende forår.

Hvordan ser du HB Køges efterårssæson?

Vi fik en forfærdelig start på den nye sæson med ét point i fire kampe. Det efterslæb har vi skulle arbejde ind de resterende 14 kampe af efteråret, som så har givet 21 point.

Vores udtryk i langt de fleste kampe har været meget positivt, men vi er også klar over, at vi har lavet for få mål specielt i de kampe hvor vi har haft et stort overtag. Samtidig har vi ikke formået af få lukket godt nok af bagude, og spille mere til nul. Der har vi noget at arbejde med.

Der var en udskiftning på holdet i sommers og bl.a. stoppede anføreren gennem flere år, Henrik Madsen, og der har derfor også skulle bankes et nyt hierarki op i spillertruppen, mens nye spillere skulle integreres. Alt dette tager tid.

Hvad laver du om 5 år?

Om 5 år er jeg fodboldtræner og i gang med at dele ud af min erfaring til nye store talenter.

 

Foto: Martin Håkan // Coverganda

 

Capelli Sport