FK Baltika – HB Køge

HB Køge 1 - 1 FC Baltika Kaliningrad
05 feb 2020 - 15:00The Sense Hotel, Tyrkiet

Fra start til slut var den første træningskamp i Tyrkiet en hæsblæsende omgang. Vinden steg og faldt kontinuerligt i styrke, mens spillerne kæmpede en brav kamp på banen. 

Efter blot tre minutter var Bozga i aktion, da han på mållinjen kastede sig ned og som sidste mand holdte modstanderne fra fadet. Få minutter senere var samme midtstopper igen i aktion, da i den modsatte ende var tæt på at bringe HB Køge foran, men fremfor at blive målscorer kunne Bozga akkurat set sit forsøg gå i sidenettet.

Den chance kom på baggrund af et skud fra Tobias Christensen, der generelt var den farligste spiller for Svanerne i første halvleg. Det blev dog ikke ham, der kom i fokus i forbindelse med føringsmålet. Det var i stedet indskiftede Liam Jordan, der afsluttede et flot forarbejde af Magnus Häuser, der satte to mand af, driblede ind i feltet og til sidst serverede den for Jordan. En enkelt sydafrikansk berøring og bum. Bolden var i nettet. 

Anden halvleg blev en noget mere rodet affære, hvor de russiske modstandere var mere på bolden og lidt heldigt scorer i takt med, at stadionuret rundede en time. Det skete efter et angreb, hvor en mand ikke blev stoppet og fik sendt et skud afsted fra kanten af straffesparksfeltet. Forsøget blev reddet af Pedro Silva, men returen var ingen klar på og nærmest fri foran mål kunne en russisk angriber reducere. 

Med cirka et kvarter igen blev det hele dog en kende meget for en ellers hårdfør modstander, hvilket resulterede i et rødt kort. Udvisningen kom efter en situation, hvor HB Køge fik tilkendt frispark. Modstanderen samlede bolden op, hvilket Marian Huja påpegede og inden nogen fik set sig om stod de to spillere meget tæt på hinanden. Det gik hverken værre eller bedre end, at modstanderen valgte at stange Huja en skalde. Udover en voldsom blodnæse, der ledte til en udskiftning af HB Køges forsvarsspiller, kostede det naturligt en tidlig tur i bad for den iltre russer. 

Derved blev der delt i porten i den første træningskamp under tyrkiske himmelstrøg. 

HB Køge – FC Baltika Kaliningrad // 1 – 1

1 – 0 // Liam Jordan (38.)

1-1 // (61.)

HB Køges startopstilling

Pedro Silva
Mark Gundelach
Marian Huja
Jean Claude Bozga
Mathias Høst
Stephan Petersen
Martin Vingaard
Magnus Häuser
Jubril Adedeji
Tobias Christensen
Martin Koch Helsted

Udskiftninger

Liam Jordan ind // Martin Koch Helsted ud (30.)
Marius Elvius ind // Jubril Adedeji ud (50.)
Oliver Sonne ind // Mark Gundelach ud (56.)
Peter-Lee Vassell (prøve) ind // Tobias Christensen ud (72.)
Magnus Wørts ind // Marian Huja ud (80.)