HB Køge – DK U19

HB Køge 2 - 1 U19-landshold
24 okt 2020 - 12:00Capelli Sport Stadion

Denne weekend var der ingen Gjensidige Kvindeliga-kampe for HB Køge. Tværtimod bød weekenden på en landsholdspause – og den blev pudsigt nok brugt på en træningskamp mod det danske U19-landshold.

Her havde Peer Lisdorf mulighed for at give spilletid til nogle af de spillere, der de sidste runder ikke har fået fuld tid mange gange. Den chance blev da også flittigt brugt, hvor unge spillere som Lærke Niklasson, Rosa Horskjær, Laura Juul Hansen, Caroline Østergaard, Signe Anesen og Nadja Brahe alle fik mere end 60 minutters fodbold i benene mod landstræner Søren Randa-Boldts udvalgte.

Kampens format var noget atypisk med tre “halvlege” af hver 30 minutters varighed. Det betød, at der var plads til forskellige ændringer og dessiner undervejs. 

Fra kampens indledning var det de rødklædte modstandere, der kom bedst ud. På et hurtigt angreb kom Sofie Hornemann frem foran målet og udplacerede Josephine Madsen på kassen. Herefter faldt der lidt mere ro på spillet og HB Køge fik større overskud og muligheder på bolden. I anden af de tre 30 minutter lange faser var det en nyindskiftet Maddie Pokorny, som efter egentlig at skulle have haft en pause brød igennem. Først fulgte hun op på et flot langskud af Rosa Horskjær fra kanten af feltet med et hovedstød midt i målet, inden Pokorny nok engang steg til vejrs og headede et flot indlæg fra Julie Nowak i kassen.

I de sidste 45 minutter var der større grad af fokus på de taktiske elementer samt spilletiden til de unge spillere, der fik lov at prøve sig af og spille lige op med Danmarks bedste U19-spillere.

HB Køge – U19-landsholdet // 2-1
0-1 // Sofie Hornemann (7.)
1-1 // Maddie Pokorny (45.)
2-1 // Maddie Pokorny (47.)

HB Køge startopstilling
Josephine Madsen
Julie Nowak
Selma Svendsen
Laura Guldbjerg Pedersen
Amanda My
Caroline Østergaard
Lauren Sajewich
Lærke Niklasson
Rosa Horskjær
Laura Juul
Maddie Pokorny