AaB – HB Køge

AaB 1 - 0 HB Køge
20 maj 2012

På Nordjyske Arena i Aalborg løb HB Køge søndag eftermiddag ind til den sidste udekamp i Superligaen i denne omgang. Modstanderen var AaB, der som HB Køge ikke havde så meget andet en æren, og for AaBs vedkommende tv-penge, at spille for.

 

I varmen på det nordjyske stadion lagde de to hold ganske jævnbyrdigt. HB Køge var mest i boldbesiddelse og havde fint held med det høje presspil og det tålmodige opspil.

 

Det var dog ikke mange chancer der blev skabt fra de to hold. Lucas Andersen testede ved en enkelt lejlighed Morten H. Jensen, der dog reddede sikkert.

 

I den anden ende var det heller ikke store mængder chancer der blev skabt. Den største var dog også rigtig stor. Efter et flot opbygget angreb havnede bolden hos topscorer Nicolaj Madsen, der smart tog bolden med sig og sendte læderkuglen forbi Nicolai Larsen i AaB-målet. Bolden ramte dog indersiden af stolpen og røg tilbage i spil. Ærgerligt.

 

Et par muligheder yderligere blev det til før pausen. Kasper Kusk forsøgte sig friskt fra distancen, men Morten H. Jensen blokerede forsøget, og i den anden ende fightede Marc Rochester Sørensen sig igennem AaB-defensiven og frem til et hjørnespark. Det – hjørnesparket – endte lidt tilfældigt hos Thomas Sørensen, der dog fik sin afslutning blokeret til et nyt hjørnespark.

 

HB Køge lykkedes kampen igennem ganske fint med spillet. AaB blev presset højt på banen, og bolden var rigtig meget på HBK-fødder gennem hele kampen.

 

Chancerne var dog fåtallige – også efter pausen, hvor billedet fra første halvleg fortsatte. HB Køge var mest på bolden, men der blev ikke skabt det store fra nogen af holdene. Et par gange kom hjemmeholdet dog frem til et par muligheder, men enten stod Morten H. Jensen i vejen eller også var skarpheden bare ikke til stede.

 

Det lignede en fortjent pointdeling i en kamp uden scoringer, men bare fire minutter før tid gik det galt. Indskiftede Rolf Toft slap alene igennem. Morten H. Jensen løb ham imøde, men i sit forsøg på at blokere bolden fik han nedlagt Toft. Korrekt straffespark til AaB som Nicklas Helenius efterfølgende sparkede i nettet.

 

1-0 og ærgerlig afslutning for HB Køge, der dog i overtiden var lige ved at hente et fortjent point, men Simon Richters afslutning tæt under mål blev blokeret til et nyt hjørnespark. Et hjørnespark som AaB-keeper Nicolai Larsen fik fat i, i det der blev kampens sidste aktion.

 

HB Køge slutter sæsonen af på onsdag den 23. maj kl. 20.00, hvor OB kommer på besøg på SEAS-NVE Park. Sidst de to hold mødtes endte det med en flot og velfortjent sejr på 4-2 til HB Køge.

 

Mål

1-0 // Nicklas Helenius (86.)

 

Advarsler, HB Køge

Simon Richter og Morten H. Jensen

 

HB Køges startopstilling

Morten H. Jensen

Thomas Sørensen

Thomas G. Christensen

Stefan Hansen

Simon Richter

Adeola Runsewe

Lasse Kronborg

Marcel Rømer

Martin Christensen

Marc Rochester Sørensen

Nicolaj Madsen

 

Udskiftninger

Lee Rochester Sørensen ind // Martin Christensen ud (67.)

Ronnie Bendtsen ind // Thomas Sørensen ud (80.)

Tobias Thomsen ind // Marcel Rømer ud (83.)

 

Tilskuertal

6.710 tilskuere på Nordjyske Arena