AaB – HB Køge

AaB 1 - 2 HB Køge
03 okt 2020 - 14:00AaBs Anlæg

Allerede før kampstart var der lagt op til en noget særlig kamp på AaBs Anlæg. Der blæste nemlig en vældig vind ind over græsbanen og de små 100 fremmødte tilskuere. Det blev da også en noget mærkelig start på kampen, hvor de nordjyske værter trods svære betingelser for begge hold sad mest på bolden. 

Blot ti minutter efter kampens første fløjt kom de bolsjestribede nordjyder da også igennem på vores højreside og fik til sidst tilkendt et straffespark, da Emily Boyd gjorde hvad hun kunne for at stoppe en stor chance. Men det blev desværre benene og ikke bolden, vores målmand fik fat i og derfor var dommeren heller ikke i tvivl. Straffespark. Det blev eksekveret som enhver straffesparksskytte drømmer om med et hårdt hug helt ude ved stolpen. Boyd var prisgivet trods hun kastede sig til den rigtige side.

Resten af halvlegen blev en lidet køn oplevelse, hvor de største chancer tilfaldt AaB mens HB Køge kæmpede bravt for at finde den rytme, der de sidste par uger har været så god i holdets spil. Hovederne hang en anelse, men man fornemmede, at hele holdet var ivrige efter at gøre det bedre, da de gik til pause bagud med en enkel. 

Gode intentioner til trods lod forbedringerne vente på sig fra starten af anden halvleg. Der skulle et hurtigt gennembrud og et langt indlæg til, før Svanerne fik scoret. Et højt indlæg fra mållinjen og mod bagerste stolpe fandt ikke engang panden, men nærmere hovedbunden på Makenzy Doniak, der strakte sig det bedste hun havde lært og akkurat fik sendt bolden op i en stor bue. Målmanden var uden chancer og endelig – fristes man til at sige – kunne HB Køge juble. For en kort stund gav det fornyet energi til holdet og mindre end ti minutter senere viste det sig, da Lauren Sajewich erobrede bolden halvvejs nede på deres banehalvdel og smadrede til bolden fra godt og vel 30 meter. Netmaskerne blafrede, jublen steg og for en kort stund var Hele Nordjyllands Hold sjællænderne underlegne. 

Alligevel holdte det hårdt resten af kampen og det virkede som om, det var med det yderste af fingerspidsen, at sejren blev kriget hjem. Men mere end ti minutters tillægstid og en målmandsskade til trods blev det lørdag eftermiddag til tre point til HB Køge i Aalborg.

AaB – HB Køge // 1-2

1-0 // Gry Boe Thysøe (10. min.)

1-1 // Makenzy Doniak (58. min.)

1-2 // Lauren Sajewich (66 min.)

HB Køges startopstilling

Emily Boyd
Maria Uhre
Julie Nowak
Selma Svendsen
Kelly Fitzgerald
Kyra Carusa
Laura Guldbjerg Pedersen
Cecilie Buchberg
Maddie Pokorny
Makenzy Doniak
Lauren Sajewich

Udskiftninger

Laura Juul ind // Selma Svendsen ud (46. min.)
Anna Fisker ind // Cecilie Buchberg ud (75. min.)
Nadja Brahe ind // Kyra Carusa ud (75. min.)
Josephine Madsen ind // Emily Boyd ud (85. min.)
Makenzy Doniak ind // Lærke Bjergager Niklasson ud (85. min.)