AB – HB Køge

AB 0 - 2 HB Køge
07 okt 2012

Efter det forsmædelige nederlag i Pokalen til HIK i onsdags kunne HB Køge helt fortjent tage fra Gladsaxe Stadion med en 2-0 sejr og tre point pakket ned sammen med de svedige spilletrøjer. I forhold til pokalkampen var der hele syv nye spillere i startopstillingen til den vigtige kamp i Gladsaxe der skulle afgøre om HB Køge fortsat skulle hænge i dyndet i bunden eller være frisk på vej op gennem rækken. Og lad det være sagt med det samme; Der var klare forbedringer i spillet og indstillingen i forhold til pokalkampen. Der var tænding på fra starten og det kunne ses.

 

I den kolde blæst nærmest på tværs af banen, hvor HB Køge havde mest modvind i 1. halvleg, startede HB Køge kampen bedst ved at komme først i alle nærkampe og bedst ud af dem. AB spillerne hang i starten af kampen hele tiden efter de sort/blå HB Køge spillere og kombinationerne flød flot. Som et forvarsel på hvordan kampe skulle ende havde Anders Kaagh allerede efter fire minutter et flot skud som akademikernes målmand Rune Pedersen lige netop via overliggeren fik fistet til hjørne.

 

Men mere end 11 minutter skulle der ikke gå før HB Køge fik bolden i mål. Efter et mindre klumpspil midt for mål hvor Lee Rochester flyvende fik headet mod mål, dukkede lille Jeppe Kjær op og dirigerede bolden det sidste stykke i mål.

 

Det gav HB Køge et boost og det var svært med god vilje at notere AB for at være målfarlige. De var yderst sjældne gæster i første halvleg og med de fire i HB Køge forsvaret er man ved at få en tryg fornemmelse når modstanderne angriber. Det er efterhånden svært at score mod HB Køge.

 

HB Køge fik endnu et hjørne efter 32 minutter. Marc Rochester sparkede bolden ind over midt for mål hvor Rune Pedersen ikke fik ram på den og tæt under mål i det lille felt får Jeppe Kjær sparket bolden i nettaget. I resten af halvlegen kom AB frem til deres eneste rigtig farlige forsøg, men bolden gik i sidenettet.

 

AB kom længere frem på banen i 2. halvleg og efterhånden foregik det meste spil på HB Køges banehalvdel som kampen skrider frem, og hjemmeholdet får spillet sig igennem til både hele og halve chancer, men hver gang kom de godt fightende svaner i vejen for AB og snart fik man den fornemmelse af at det ikke skulle lykkes AB at score i dag.

 

HB Køge red stormen af, men havde heller ikke selv de store chancer i 2. halvleg. Alt i alt var det en ganske fortjent sejr til HB Køge der med sejren er oppe på rækkens 9. plads.

 

Der var stærke præstationer af hele holdet, men Marcel Rømer har hurtigt fundet ind i et godt samarbejde med Andreas Baes Jensen og på venstre back er Thobias Ndungu meget sikker.

 

HB Køge møder på søndag Lyngby på hjemmebane.

 

AB – HB Køge 0-2 (0-2)

 

Mål

0-1 // Jeppe Kjær (11.)

0-2 // Jeppe Kjær  (32.)

 

HB Køges startopstilling

Morten H. Jensen

Nigel Marples

Christian Traoré

Andreas Sørensen

Thobias Ndungu

Marc Rochester Sørensen

Marcel Rømer

Andreas Baes

Lee Rochester Sørensen

Jeppe Kjær

Anders Kaagh

 

Udskiftninger

Fabinho ind // Marc Rochster Sørensen ud (71.)

Vito Hammershøy-Mistrati ind // Lee Rochester Sørensen ud (74.)

Lars Brøgger Hansen ind // Marcel Rømer ud (86.)

 

Tilskuertal

892 tilskuere på Glasaxe Stadion