AB – HB Køge

AB 2 - 1 HB Køge
23 okt 2016

At 1. Division er en yderst jævnbyrdig række, hvor alle kan slå alle, blev i den grad bevist i 14. spillerunde. Ingen af holdene det der inden spillerunden udgjorde top 5 kunne trække sig sejrrigt ud af deres kamp. Af de fem forreste i tabellen var det kun førerholdet fra Hobro, der kunne sætte point ind på kontoen med 1-1 ude mod Fredericia.

 

Holdene på de fire næste pladser, herunder HB Køge, tabte alle til hold, der befinder sig længere ned i tabellen.

 

HB Køge måtte se sig slået på udebane mod AB, der trods deres øjeblikkelige placering helt i bunden virker til at have fundet formen. Dagens sejr over HB Køge var akademikernes tredje sejr i de seneste fire kampe, mens HB Køge efter ti kampe i træk uden nederlag måtte se sig slået.

 

I det hele taget virkede hjemmeholdet til at være et hold med masser af selvtillid ovenpå sidste uges 3-2-sejr over Nykøbing FC, hvor 0-2 blev vendt til 3-2 i løbet af kampens sidste ti minutter. I dagens opgør på Gladsaxe Stadion kom hjemmeholdet også bedst fra start og gjorde det svært for HB Køge at få gang i det chanceskabende spil som Henrik Lehms mandskab ellers havde så fint gang i i sidste uges 3-0’er over Skive.

 

Blot 11 minutter var der spillet da Nichlas Rohde sendte AB i front, og midtvejs i halvlegen var Rohde på plads igen med sin og ABs anden scoring i kampen. Først i halvlegens sidste fem minutter lykkedes det for HB Køge at få etableret noget der kunne minde om et pres ned mod hjemmeholdets mål, men afslutninger fra Jeppe Simonsen, Kristian Andersen og Lee Rochester blev alle håndteret af AB-defensiven.

 

Efter pausen kom HB Køge bedre ud til kampen, men det var svært mod et hjemmehold, der foran 2-0 kunne tillade sig at spille afventende og forsøge at slå til på omstillinger. HB Køge forsøgte sig flere gange og kom frem til en række indlæg og hjørnespark, der dog alle blev afvist.

 

Med syv minutter tilbage af kampen fik HB Køge dog scoret det mål, der for alvor bragte spændingen tilbage i kampen. Lee Rochester stod klar i det lille felt og sparede sikkert sin tredje sæsonscoring i nettet, hvilket naturligt skabte stor jubel på den del af tribunen, hvor de mange HBK-tilhængere havde taget plads, og ydede en flot opbakning.

 

 

De resterende ti minutter af kampen forsøgte HB Køge at få scoret det udlignende mål, men AB stod godt i forsvaret, og holdt HB Køge fra yderligere scoringer, og dermed sluttede kampen med en 2-1-sejr til AB.

 

Trods nederlaget fastholder HB Køge andenpladsen i 1. Division, men efter dagens spillerunde er rækken blevet endnu tættere.

 

HB Køge spiller igen allerede på torsdag den 27. oktober kl. 17.30, hvor Vejle kommer på besøg på Castus Park i Herfølge.

AB – HB Køge //

1-0 // Nichlas Rohde (11.)

2-0 // Nichlas Rohde (23.)

2-1 // Lee Rochester (83.)

 

HB Køges startopstilling

Andreas Hansen

Mark Gundelach

Mads Juel Andersen

Alexander Ludwig

Malte Amundsen

Lee Rochester

Mikkel Wohlgemuth

Henrik Madsen

Kristian Andersen

Marc Rochester

Jeppe Simonsen

 

Udskiftninger

Daniel Arrocha ind // Mads Juel Andersen ud (58.)

Aleksandar Lazarevic ind // Jeppe Simonsen ud (70.)

Ahmed Hassan ind // Marc Rochester ud (83.)

 

Tilskuertal

554 tilskuere på Gladsaxe Stadion