AC Horsens – HB Køge

AC Horsens 1 - 1 HB Køge
01 jun 2024 - 15:00Nordstern Arena Horsens

Uafgjort i Horsens i sæsonens sidste kamp

Med overlevelsen sikret gennem sidste uges 1-0-sejr over Næstved Boldklub havde HB Køges NordicBet Liga-hold ikke alverden at spille for i denne weekends sidste spillerunde, der bød på en udekamp mod AC Horsens. Det skulle da lige en god mavefornemmelse henoversommerferien, som en god præstation og et godt resultat ville give – og det blev det også til.

Til trods for hele tre unge mænd, der fik deres første plads i startopstillingen på holdet i form af Dulat Talyspayev, Gabriel Larsen og Saman Jalaei, leverede svanerne en moden, boldsikker og dominerende indsats mod Horsens-holdet, der spillede sin sidste kamp med prædikatet Superliga-nedrykker på sig i denne omgang.

HB Køges Saman Jalaei havde et par nærgående forsøg i kampens indledning, ligesom Ifenna Dorgu og Mike Jensen også kom tæt på føringsmålet indenfor kampens første 20 spilleminutter. Men i stedet blev det det gulklædte hjemmehold, der viste indviduel klasse ved Jakob Ankersen, som bragede dem i front på et langskud efter 27 minutters spil.

Svanerne fandt fornyet energi, da de kom ind i det afkølende omklædningsrum efter de første 45 minutter i sommer og sol på Nordstern Arenas græstæppe. Ni minutter inde i anden halvleg stak Ifenna Dorgu afsted fra Horsens-bagkæden og iskøligt udplacerede han hjemmeholdets grønklædte keeper og udlignede til 1-1. HB Køge pressede fortsat på i kampens slutning, hvor der også blev spilletid til flere spillere fra klubbens ungdomshold. Alle fem spillere var, der blev skiftet ind var således spillere af ‘egen avl’ – i blandt dem var blandt andre Alfred Gøthler, der kom ind til sin anden senioroptræden og Mads Schütt Rasmussen, der fik sin officielle førsteholdsdebut.

Begge bidrog godt til det afsluttende HB Køge-tryk, hvor ligeledes indskiftede Niklas Jakobsen kom tættest på sejrsmålet med et overtidsforsøg fra kanten af feltet.

Men det blev ved de 1-1, og det lever de unge svaner også fint med. Slutfacit blev nemlig en 7 points afstand ned til rivalerne fra Næstved Boldklub, der tager turen ned i 2. division sammen med FC Helsingør.

HB Køge-holdet går nu på tre-ugers sommerferie inden forberedelserne til 2024/2025-sæsonen i NordicBet Ligaen starter.

AC Horsens 1-1 HB Køge 
1-0 Jakob Ankersen (27. min)
1-1 Ifenna Dorgu (54. min)

HB Køge startopstilling
29. Dulat Talyspayev
3. Gabriël Culhaci
4. Hans Christian Bonnesen
7. Mike Jensen
9. Youssef Dhaflaoui
10. Christian Tue
15. Efe Bayrak
22. Mattias Jakobsen
27. Ifenna Dorgu
28. Gabriel Larsen
30. Saman Jalaei

HB Køge indskiftninger:
Niklas Jakobsen for Saman Jalaei (63. min)
William Madsen for Efe Bayrak (63. min)
Mads Schütt Rasmussen for Christian Tue (79. min)
Vinicius Faloni for Gabriel Larsen (79. min)
Alfred Gøthler for Youssef Dhaflaoui (79. min)

NordicBet Liga Kvalifikationsspil, 10. spillerunde
Lørdag d. 1. juni 2024, 15.00
Nordstern Arena, Horsens