AC Horsens – HB Køge

AC Horsens 1 - 0 HB Køge
26 apr 2012

Det blev ved lige ved og næsten for HB Køges pokaldrømme. HBK-træner Tommy Møller Nielsen måtte til kampen se bort fra profiler som anfører Thomas ”TC” Christensen, Bo Storm og Nicolaj Madsen. Fabinho startede på toppen, mens Brad Rusin overtog pladsen i midterforsvaret. Det så altså svært ud fra start for HB Køge,

 

Den tidligere HB Køge spiller Henrik Toft var tæt på efter et kvarter, men Morten H. Jensen var på sin plads med en flot redning. AC Horsens havde det meste spil, og det var tydeligt at de spillede på dybdeløb under HB Køges forsvar til deres hurtige angribere. Men HB Køge fik efterhånden dæmmet op for ”de gule”. Efter 20 minutter måtte Henrik Toft forlade kampen med en skade.

 

AC Horsens havde deres spillemæssige bedste periode i første halvleg hvor deres hurtige kombinationsspil bragte holdet til flere halve og hele chancer. Thomas Sørensen fik et godt langskud afsted efter 25 minutter og i det sidste minut af 1. halvleg havde Fabinho et godt hovedstød der med lidt held godt kunne være gået ind.

Men score kunne ingen af holdene og derfor forblev det 0-0 ved pausen.

 

I anden halvleg var mønsteret det samme. AC Horsens havde bolden mest og producerede også de fleste chancer, men en kombination af held og fight fra HB Køges side holdt AC Horsens fra at score. HB Køge forsøgte det bedste de kunne at komme over kanterne, men rigtige store chancer fik HB Køge ikke spillet sig til, men satsede i stedet meget på at få en scoring på en dødbold. Så længe HB Køge holdt AC Horsens fra at score skulle der bare en tilfældfig chance til for at bringe holdet til det forjættede land.

 

Med ti minutter igen flyttede HB Køge Brad Rusin op forrest i håb om han kunne heade HB Køge i finalen, men rigtig farlig nåede han aldrig at blive og i stedet kunne AC Horsens på en omstilling overløbe HB Køges trætte forsvar og score til 1-0 efter 86 minutter. Med så kort tid tilbage og efter et enormt løbearbejde var det urealistisk at nå at få vendt kampen, selvom Marcel Rømer i overtiden havde HB Køges største chance for at få scoret men bolden sneg sig desværre udenom stolpen.

 

HB Køge har muligheden for at revanchere nederlaget på søndag hvor holdet igen tager imod AC Horsens. Denne gang i Superligaen. Tillykke til AC Horsens med finalepladsen.

 

AC Horsens – HB Køge 1-0 (0-0)

 

Mål

1-0 // Jeppe Mehl (86.)

 

HB Køges startopstilling

Morten H. Jensen

Simon Richter

Brad Rusin

Stefan Hansen

Thomas Sørensen

Marc Rochester

Lasse Kronborg

Marcel Rømer

Martin Christensen

Adeola Runsewe

Fabinho

 

Udskiftninger

Tobias Thomsen ind // Martin Christensen ud (57.)

Nikola Saric ind // Fabinho ud (67.)

Ronnie Bendtsen ind // Marc Rochester ud (80.) 

 

Advarsler

Brad Rusin (59.)

 

 

Tilskuertal

3.119 tilskuere på CASA Arena