AC Horsens – HB Køge

AC Horsens 1 - 2 HB Køge
30 nov 2014

Der skulle tre point til på udebane mod AC Horsens, hvis HB Køge ville overvintre over stregen i NordicBet Ligaen. Og den mission tog spillerne meget bogstaveligt.

 

Et flot og velfortjent 2-1-resultat blev fragtet med hjem i bussen fra det jyske efter 90 minutters fight, infight og fodbold af den mindre polerede slags. Hvis man derimod billiger duellerne, nærkampene og det fysiske spil, var kampen en ren festforestilling. Især i 1. halvleg viste de sort og blåstribede sig offervillige i den facet af spillet.

 

Brandão blev allerede ni minutter inde i opgøret spillet fri i bagrummet, oversprintede sin direkte modspiller, afsluttede hårdt fra en lettere spids vinkel. Heldet tilsmilede HB Køge, og Jacob Busk tabte bolden, så Brandão selv kunne følge op og bring HB Køge foran.

Et kvarters tid senere var en anden brasilianer i rampelyset. Bruninho fik bolden i fødderne i højre side af feltet, hvorefter han tog udfordringen op med et tætpakket Horsens-forsvar.

 

Det var ikke nogen dum idé. Da han først havde fået bolden over på sit stærke venstre, udnyttede han den megen aktivitet i feltet til at maskere sin afslutning ved nærmeste stolpe. Jacob Busk så den først i sidste øjeblik, og han fik ikke en stor nok del af handskerne på bolden til at holde den ude af netmaskerne.

 

Et intelligent mål af Bruninho og meget lig flere af de andre fuldtræffere fra kantspilleren i denne sæson. En af efterårets helt store profiler for HB Køge og i NordicBet Ligaen.

 

HB Køge fortsatte det lave pres og levede på omstillinger, hvor det ved flere lejligheder var et mulehår fra at blive rigtig farligt. I den anden ende stod defensiven som en betonmur, og Frederik Due havde en af de mindre travle halvlege på kontoret.

2. halvleg startede igen godt fra HB Køges side. Men stille og roligt gik kampen over på Horsens’ præmisser. Uden at de dog blev rigtig farlige før ti minutter før tid, hvor en gulklædt var lige ved at slippe igennem til en friløber, men Frederik Due var vaks i den situation.

 

På det efterfølgende hjørnespark måtte Brandão cleare tæt under mål, efter at en Horsens-spiller havde dirigeret bolden mod mål. Der blev fightet på livet løs, og selv de brasilianske islæt havde taget de grove arbejdshandsker på og pakket de fine finter ned i feriekufferten.

 

Selv om Horsens endte med at få reduceret tre minutter inde i dommerens tillægstid, så sluttede fodboldfighten med HB Køge som retmæssig og fortjent vinder. Og dermed sniger HB Køge sig op på 8. pladsen i NordicBet Ligaen med én kamp i baghånden til foråret.

 

AC Horsens – HB Køge // 1 – 2

0-1 // Brandão (9.)

0-2 // Bruninho (28.)

1-2 // André Bjerregaard (90.+3)

 

Advarsler, HB Køge

Nikolaj Hansen, Daniel Arrocha, Bruninho, Søren Henriksen og Kristian Andersen

 

HB Køges startopstilling

Frederik Due

Anders Nielsen

Søren Henriksen

Alexander Ludwig

Kristian Pedersen

Bruninho

Sylvester Seeger-Hansen

Daniel Arrocha

Philip Zinckernagel

Nikolaj Hansen

Brandão

 

Udskiftninger

Kristian Andersen ind // Brandão ud (88.)

 

Tilskuertal

1.090 tilskuere på CASA Arena