AC Horsens – HB Køge

AC Horsens 3 - 0 HB Køge
13 sep 2015

Det var to af Bet25 Ligaens mest formstærke mandskaber, der søndag eftermiddag tørnede sammen på CASA Arena i Horsens. Hjemmeholdet AC Horsens mod Henrik Pedersens HB Køge.

 

HB Køge havde opgørets første mulighed allerede i kampens første minutter, men Brandãos afslutning sad lige i handskerne på Nicklas Dannevang i AC Horsens-målet. Kort efter forsøgte hjemmeholdets André Bjerregaard sig, men hans afslutning endte i sidenettet hos Frederik Due.

 

Der blev gået til stålet hos begge mandskaber fra start til slut, og det kombineret med en regnvåd og -tung bane var en hindring for det polerede spil. Der var før pausen tale om en jævnbyrdig forestilling med chancer i begge ender. Hos HB Køge forsøgte Kristian Andersen sig, mens Brandão efter tyve minutter lige præcis ikke nåede frem til et fint indlæg.

 

AC Horsens og HB Køge har to af rækkens bedste forsvar, og i anden halvdel af første halvleg fik begge hold lukket godt ned for modpartens offensive forsøg. Det blev for det meste ved lige ved og næsten i form af indlæg, der blev sendt ud af farezonen eller manglende skarphed i den sidste og afgørende aflevering.

 

HB Køge havde anden halvlegs første rigtigt store chance da Mark Gundelach otte minutter efter pausen forsøgte at lægge bolden fladt ind i feltet. En kæmpe mulighed, som desværre ikke blev udnyttet.

 

Også AC Horsens havde muligheder, og et af hjemmeholdets bedste forsøg i indledningen af anden halvleg kom efter 57 minutters spil. Frederik Due stod dog i vejen for Jeff Mensahs ganske udmærkede forsøg.

 

Efterhånden som kampen skred frem begyndte man at indstille sig på en nulløsning. HB Køge havde inden kampen blot lukket fire mål ind i sæsonen, mens AC Horsens havde leveret clean sheets tre kampe i træk i Bet25 Ligaen. Men bedst som man indstillede sig på en kamp uden mål så slog AC Horsens anfører Mathias Nielsen, der i øvrigt har fået sin fodboldopdragelse i Herfølge/Køge-området, til. Tyve minutter før tid viste han skarphed da han bankede et frispark utageligt i mål uden chance for Frederik Due, og få minutter senere kunne Kjartan Finnbogason indersiden på en aflevering fra Jeppe Mehl.

 

HB Køge satsede fremad banen i jagten på en reducering, som ville kunne bringe lidt spænding tilbage i kampen, men i stedet slog AC Horsens til i den anden ende da Joseph Mensah lukkede og slukkede tæt under mål. Igen efter assist fra Jeppe Mehl.

 

Kampen sluttede 3-0 efter et ærgerligt kvarter mod slutningen af kampen, hvor hjemmeholdet afgjorde kampen.

 

HB Køges næste kamp spilles på søndag den 20. september kl. 15.00, hvor Helsingør FC kommer på besøg på Herfølge Stadion.

 

Mål

1-0 // Mathias Nielsen (70.)

2-0 // Kjartan Finnbogason (76.)

3-0 // Joseph Mensah (83.)

 

HB Køges startopstilling

Frederik Due

Mark Gundelach

Søren Henriksen

Radanfah Abu Bakr

Kristian Pedersen

Sylvester Seeger-Hansen

Kristian Andersen

Rasmus Nielsen

Delphin Tshiembe

Brandão

Adam Bedell

 

Udskiftninger

Caion ind // Brandão ud (63.)

Kristoffer Munksgaard ind // Sylvester Seeger-Hansen ud (78.)

Sami Kamel ind // Kristian Andersen ud (85.)

 

Tilskuertal

1.564 tilskuere på CASA Arena