AGF – HB Køge

AGF 3 - 2 HB Køge
26 sep 2010

Søndag eftermiddag løb HB Køge-spillerne ind på NRGI Park i Århus, hvor AGF bød velkommen til en duel mellem de to nedrykkere fra sidste sæsons Superliga. Hjemmeholdet startede som lyn og torden, og stadionuret havde kun lige passeret det første spilleminut, da Peter Graulund dukkede op og prikkede en hjørnesparksbold i nettet.

 

Noget af en chokstart, men det var ikke noget HBK-spillerne lod sig slå ud af. Faktisk spillede HB Køge en god gang fodbold, og kom også frem til et par gode chancer.

 

Et lille kvarter inde i opgøret viste energiske Fabinho stort gå-på-mod, da han i hjemmeholdets straffesparksfelt pillede bolden fra Anders Kure, der ikke så anden udvej end at vælte brasilianeren omkuld.

 

Klokkeklart straffespark og efterfølgende stensikker scoring af Lasse Kronborg. 1-1, og kampen var igen helt lige.

 

Blot minuttet senere var århusianernes engelske venstreback Adam Eckersley tæt på at bringe sit hold i front, da hans indlæg ramte overliggeren og røg tilbage i spil. I den anden ende kunne Bo Storm have gjort det onde ved sin tidligere klub, men hans afslutning efter 25 minutters spil røg tæt forbi stolpen.

 

Kampen blev spillet i et ganske højt tempo, og der var masser af chancer i begge ender. En af disse udnyttede Simon Makienok Christoffersen, da han med et perfekt timet hovedstød behandlede et præcist indlæg fra Arman Mehakovic efter fortjeneste. Flot, flot mål af angriberen.

 

HB Køges 2-1-føring holdt til pausen og cirka seks minutter yderligere. Da modtog Adam Eckersley bolden fra Benny Feilhaber, tog en enkelt berøring og sendte sikkert læderkuglen i nettet uden chance for en stærkt spillende Morten H. Jensen i HBK-målet.

 

Scoringen slog dog ikke HB Køge ud af kurs – der var fortsat rigtig god aggresivitet over hele linien, og hjemmeholdets spillere fik ikke ro til at opbygge spillet.

 

Med tyve minutter tilbage af opgøret blev de 5.246 tilskuere vidner til et besynderligt rødt kort, da Fabinho blev præsenteret for en, set udefra, tvivlsom advarsel. Det gule kort var brasilianerens anden advarsel i kampen, og derfor blev det fulgt op af et rødt et af slagsen. En meget uforståelig kendelse.

 

En mand i undertal kæmpede HB Køge videre. Amerikanske Benny Feilhaber sendte en halvflugter afsted, men Morten H. Jensen diskede op med en fantastisk redning og holdt HB Køge inde i kampen.

 

HB Køge prøvede også at skabe chancer den anden vej, selvom man naturligvis holdt lidt igen, grundet hjemmeholdets overtalssituation. Et par gode muligheder blev det dog til netop som uret passerede de 90 minutter. Først flugtede Nicolaj Madsen mod mål, men afslutningen blev blokeret, og på det efterfølgende hjørnespark var Søren Nielsen ikke langt fra at gøre sig til den helt store helt, men hans hovedstød røg forbi målet.

 

Og så, tre minutter inde i kampens overtid fik AGF – nærmest ud af ingenting – tildelt et tvivlsomt frispark på kanten af feltet. Benny Feilhaber gik til bolden og sendte bolden over muren og ind i netmaskerne til stor jubel hos hjemmeholdets fans. Utrolig ærgerlig afslutning på en flot fodboldkamp, hvor HB Køge kampen igennem leverede en fantastisk fight og havde fortjent det ene point.

 

Den sene scoring og de noget tvivlsomme kendelser skabte naturligvis stor ærgrelse og frustration hos spillerne, der alle mente, at de havde fortjent bedre. Trods nederlaget kan HB Køge-spillerne dog tage masser af positivt med fra opgøret.

 

Mål

1-0 // Peter Graulund (2.)

1-1 // Lasse Kronborg, str. (18.)

1-2 // Simon Makienok Christoffersen (39.)

2-2 // Adam Eckersley (52.)

3-2 // Benny Feilhaber (93.)

 

Advarsler

Anders Kurs og Sanel Kapidzic, AGF

Fabinho, Arman Mehakovic, Nicolaj Madsen og Thomas G. Christensen, HB Køge

 

Udvisning

Fabinho, HB Køge (70.)

 

HB Køges startopstilling

Morten H. Jensen

Kristian Geertsen

Thomas G. Christensen

Stefan Hansen

Morten Nielsen

Fabinho

Lasse Kronborg

Nicolaj Madsen

Arman Mehakovic

Bo Storm

Simon Makienok Christoffersen

 

Udskiftninger

Søren Nielsen ind // Kristian Geertsen ud (35.)

Adda Djeziri ind // Arman Mehakovic ud (56.)

Marcel Rømer ind // Lasse Kronborg ud (73.)

 

Tilskuertal

5.246 tilskuere på NRGI Park