AGF – HB Køge

AGF 1 - 1 HB Køge
19 maj 2015

Der var lagt op til den helt store fest i Aarhus, hvor AGF med 99,9 procents sikkerhed kunne sikre sig oprykning til Superligaen ved at vinde over HB Køge. Omvendt havde HB Køge stadig en del at spille for, og de kom derfor til Aarhus med en helt anden dagsorden.

 

Det var da også HB Køge som sædvanlig gik til kampen som skudt ud af en kanon. Det høje aggressive pres passede slet ikke AGF’erne og allerede efter to minutter kunne Kristoffer Munksgaard have bragt gæsterne foran. På en friløber midt for mål, skyder han desværre for yderligt så bolden går en meter forbi den ene stolpe.

 

Indtil det 20. minut er der en hårdt fight om overtaget i kampen. Ingen af holdene vil rigtig give sig, og efter en AGF afslutning som Frederik Due sikkert tager sig af, har Bruninho bolden lidt udenfor AGF’s straffesparksfelt. Først laver han en skudfinte, så går han gennem to mand og er fri med Steffen Rasmussen, som denne gang ikke kan gøre noget og blot må hente bolden ud fra netmaskerne. HB Køge føring på 1-0 og ingen kan sige det var ufortjent.

 

Hjemmeholdet forsøger i resten af halvlegen, men kan ikke spille sig udenom HB Køge spillerne som står godt på banen. Kort før pausen er Brandão fri igen i venstre side af feltet, men denne gang er Rasmussen på sin plads. Det blev ved 1-0 ved pausen.

I anden halvleg går hjemmeholdet også til den som HB Køge havde gjort i første halvleg, men egentlige gennemspillede angreb får de ikke, før Danny Olsen efter 51 minutter, flugter en nedfaldsbold utageligt for Due ind i netmaskerne. Et flot mål, men noget genialt måtte der også til, for det var som om hjemmeholdet ikke kunne formå at spille sig igennem til mål i åben kamp.

 

Minuttet efter får HB Køge et frispark lidt udenfor feltets venstre side. Kristoffer Munsgaard løber til bolden og skyder hårdt mod den ene stolpe. Var den indenfor rammen, havde han bragt HB Køge foran på ny. Sort uheld.

 

Efter 55 minutter er Brandão igen spillet fri i feltet og igen vinder Steffen Rasmussen den interne duel.

 

Efter 67 minutter mente mange på stadion at Frederik Due skulle have været udvist. Due er på skovtur og får ikke sparket bolden væk. Han bliver overrumplet af en AGF’er, og han må stoppe ham bagfra. Han er dog ikke bageste mand da der er to HB Køge spillere i feltet og derfor kan det kun blive til gult. Frisparket endte i ingenting.

 

I resten af kampen har AGF sine chancer. Især har Kim Aabech en hovedstødschance efter 73 minutter som han normalt scorer på. Denne gang går det forbi mål.

 

Kampen ender 1-1. HB Køge havde de fleste store chancer og på den baggrund havde svanerne fortjent sejren.

 

AGF-HB Køge 1-1 (0-1)

0-1 // Bruninho (23.)

1-1 // Danny Olsen (51.)

 

Advarsler HB Køge

Mark Gundelach og Frederik Due

 

HB Køges startopstilling

Frederik Due

Mark Gundelach

Søren Henriksen

Alexander Ludwig

Kristian Pedersen

Sylvester Seeger-Hansen

Jonas Thomsen

Rasmus Nielsen

Kristoffer Munksgaard

Bruninho

Brandão 

 

Udskiftninger

Nikolaj Hansen ind // Brandão ud (73.)

Philip Zinckernagel ind // Kristoffer Munksgaard ud (76.)

 

Tilskuertal

3862 tilskuere på NRGi Park