AGF – HB Køge

AGF 2 - 1 HB Køge
09 aug 2009NRGi Park

Auri havde valgt fire ændringer i startopstillingen – Søren Nielsen, Anders Simonsen og Kenneth Sørensen var nye på midten og afløste Lasse Kronborg, Nicolaj Madsen og angriber Emmanuel Ake, mens Roberto Saraiva afløste Sebastian Andersen på kanten. Det betød en større fokus på kompakthed, og det var vel ikke helt hen i vejret, når man ser tilbage på de seneste par kampe.

HB Køge spillerne var foran 13.000 tilskuere på NRGI Park i Århus ikke synderligt imponerede, og tacklede igennem så det var en fryd. AGF spillerne var tydeligt irriterede over dette faktum, og det lykkedes først for AGF at komme foran efter en times spil, da et indlæg fra AGFs højreside desværre blev fejlagtigt clearet af Mikkel Christoffersen, og istedet endte den via et AGF ben i målet bagved en velspillende Lars Bjerring. Indtil det havde det været yderst sjældent med målchancer, men til gengæld med masser af tacklinger og intensitet på et stemningsfyldt stadion.
 
Blot to minutter senere stod der 1-1. Thomas Sørensen, der fik taget revanche for en tøvende indsats for en uge siden, afleverede til Søren Nielsen, der hurtigt fandt Fabinho, der sikkert omsatte til mål. Den lille brasilianer var igen en stærk mand for HB Køge, og en af de spillere, der virkelig går forrest i nærkampe og i de offensive ryk.
 
Desværre betød en omstridt kendelse et ærgerligt HB Køge nederlag. Dommer Peter Rasmussen takserede en nærkamp mellem Thomas G. Christensen og Nando Rafael til straffespark. Der blev uden tvivl hevet og flået fra begge sider, og når man tænker på alle de situationer, hvor der blev hevet som her, kunne dette afgørende straffespark nemt være forbigået. Men facit var altså en 2-1 sejr til topholdet AGF efter et spillemæssigt overtag, men hvor det var HB Køge, der i de fleste dueller trak det længste strå, og det kunne HB Køge mandskabet godt bruge til noget, selvom der naturligvis var dyb skuffelse i omklædningsrummet efter kampen. Man havde været så tæt på at skabe en stor overraskelse, og alligevel måtte man forlade banen som tabere.
 
Stor fremgang var der fra sidste kamp, og især i duel-spillet var der stor fremgang, men der var også som kampen skred frem den fornødne selvtillid til at få pasningsspillet i gang.
 
I anden halvleg bragte cheftræner Skarbalius de tre udskiftninger. Sebastian Andersen afløste Fabinho. Rytis Leliuga var tilbage efter en lang pause på den anden kant i stedet for Roberto Saraiva og fremme afløste Emmanuel Ake i slutfasen en altid spilbar Henrik Toft, der med to mand på ryggen fik hevet rigtig mange bolde til sig.
 
På backpladserne var der stor fremgang hos Morten Nielsen og Thomas Sørensen, mens den centrale midtbane med Kenneth Sørensen, Anders Simonsen og Søren Nielsen fik leveret stor løbevillighed og fight.

Mål
1-0 // Davit Devdariani (60.)
1-1 // Fabinho (62.)
2-1 // Jakob Poulsen, str. (74.)

Advarsler
Michael Lumb, AGF
Morten Nielsen, HB Køge

HB Køges startopstilling
Lars Bjerring
Thomas Sørensen
Thomas G. Christensen
Mikkel Christoffersen
Morten Nielsen
Fabinho
Anders Simonsen
Kenneth Sørensen
Søren Nielsen
Roberto Saraiva
Henrik Toft

Udskiftninger
Sebastian Andersen ind // Fabinho ud (71.)
Rytis Leliuga ind // Roberto Saraiva ud (80.)
Emmanuel Ake ind // Henrik Toft ud (80.)

Tilskuertal
12.224 tilskuere på NRGi Par