Brøndby – HB Køge

Brøndby 1 - 3 HB Køge
25 mar 2010

9.349 tilskuere var på plads på Brøndby Stadion torsdag aften, hvor Vestegnens stolthed tog imod Auri Skarbalius undertippede tropper i en for begge hold særdeles vigtig kamp.

 

HB Køge fik en drømmestart op opgøret, da Mads Laudrup fra 20 meters afstand knaldede bolden i kassen efter en indøvet hjørnesparkskombination. Flot, flot kasse på et tidspunkt, hvor kampen blot var syv minutter gammel.

 

Og det skulle bedre endnu for HB Køge, der for bare anden gang i sæsonen scorede mere end et enkelt mål i en SAS Liga-kamp. Efter et nyt HBK-hjørne endte en Brøndby-clearing hos Kenneth Sørensen, der med sin højrepote sparkede bolden i mål. 2-0 og kampen var bare tyve minutter gammel.

 

Hjemmeholdets spillere virkede ideforladte, mens HB Køges godt fightende tropper spillede klogt og med omtankte. De to scoringer havde i den grad givet dem et ordentligt skud selvtillid.

 

Fire minutter efter 2-0-målet var Brøndby imidlertid tæt på. Et par hurtige kombinationer sendte Alexander Farnerud i frit løb mod Lars Bjerrings mål, men keeperen hev en klasseredning ud af ærmet på den røde målmandstrøje.

 

Efter pausen satte Brøndby sig på spillet, mens HB Køge satsede mere på de hurtige kontraangreb.

 

Hjemmeholdet fik imidlertid en ligeså god start på anden halvleg som HB Køge havde fået på første. Der var således blot spillet syv minutter da Samuel Holmen fik sendt læderet i nettet bag Lars Bjerring.

 

Selvom Brøndby var mest i boldbesiddelse i anden halvleg i jagten på udligningen, så var Auris tropper stadig bravt fightende, hvilket tydeligt var til frustration for både hjemmeholdets spillere og fans.

 

Og mens Lars Bjerring fortsatte med at levere fine redninger på Brøndbys nærgående forsøg, så var det alligevel HB Køge der lukkede og slukkede. Netop indskiftede Mark Leth Pedersen kom først på Bo Storms præcise indlæg, og med et veltimet hovedstød sendte han HB Køge på 3-1 og lukkede dermed kampen.

 

Flot, flot præstation af HB Køge der gjorde, hvad ingen troede muligt. 3-1 på Brøndby Stadion.

 

Mål

0-1 // Mads Laudrup (7.)

0-2 // Kenneth Sørensen (19.) 

1-2 // Samuel Holmen (52.)

1-3 // Mark Leth Pedersen (86.)

 

Advarsler

Nicolaj Madsen og Fabinho, HB Køge 

 

HB Køges startopstilling

Lars Bjerring

Kenneth Sørensen

Mikkel Christoffersen

Stefan Hansen

Søren Nielsen

Quincy Antipas

Lasse Kronborg

Nicolaj Madsen

Mads Laudrup

Bo Storm

Henrik Toft

 

Udskiftninger

Fabinho ind // Quincy Antipas ud (46.)

Arman Mehakovic ind // Mads Laudrup ud (71.)

Mark Leth Pedersen ind // Henrik Toft ud (80.)

 

Tilskuertal

9.349 tilskuere på Brøndby Stadion