Brøndby – HB Køge

Brøndby 6 - 1 HB Køge
23 aug 2009Brøndby Stadion

6-1 lød resultatet, og det dækker over en skidt start på kampen, hvor Brøndby fik tilkendt et straffespark efter en nærkamp i feltet. Morten Duncan Rasmussen bankede bolden i kassen.

 

Generelt var Brøndby hurtigere i løbene og også bedre på bolden, og selvom HB Køge spillede fint med blev forskellen mellem VIASAT-divisionen og SAS-ligaen flere gange stillet til skue. Blandt andet efter 20 minutter, hvor Morten Duncan Rasmussen viftede en HB Køge forsvarer væk efter hjørnespark, og så var stillingen 2-0.

 

Målet til 3-0 var 10 minutter længere inde i kampen – der blev spillet på offside, men det var Alexander Farnerud ligeglad med, for han huggede til første gang. Mike Jensen bankede to minutter efter bolden ind på et dumt frispark.

 

HB Køge spillerne kæmpede fra start til slut, men det gjorde naturligvis ondt, at Brøndby fik lukket kampen så tidligt. Dommeren fik fløjtet endnu en sjovt straffespark – denne gang til HB Køge. Det var vist nok Martin Arlofelt, og en stærk spillende og hårdt kæmpende Henrik Toft fik reduceret.

 

Hos HB Køge var Fabinho igen bedste mand med giftige ryk og gode afslutninger. Den lille brasilianer er virkelig en foregangsmand for det unge mandskab, der virkelig må lære på den hårde måde.

 

Auri Skarbalius udskiftede Mikkel Christoffersen i pausen og ind kom Thomas Sørensen. Bagkæden fik også bedre arbejdsbetingelser efter pausen. Midtbanen fik fat i flere bolde, og det så længe ud til at Brøndby maskinen var lukket ned.

 

Desværre blev et forholdsvist ufarligt langskud fra Jan Kristiansen ikke viftet langt nok væk af HB Køges keeper Lars Bjerring, og Michael Krohn-Dehli var først over riposten og scorede nemt til 5-1.

 

HB Køge endte med et 6-1 nederlag, da Pierre Kanstrup fem minutter før tid dukkede op ved den bageste stolpe efter noget sløj HB Køge opdækning.

 

Undervejs i anden halvleg havde Skarbalius indskiftet Sebastian Andersen og Arman Mehakovic for Roberto Saraiva og Henrik Toft.

 

6-1 var barsk læring for de unge knægte, men vi må erkende at Brøndby var en klasse over HB Køge, og skal de lykkes at få et point, så kræver skal topniveauet rammes – samtidigt med at hjemmeholdet ikke skal have så velsmurt en offensiv som tilfældet var i dag.

 

Næste weekend er Sønderjyske på besøg, og her bliver der tale om et mere jævnbyrdigt opgør, som spillerne skal fokusere på. Der er ikke grund til at hænge med hovederne over dagens kamp, for indsatsen var fightermæssigt godkendt, men overmagten for stor.

 

I øvrigt er der pokalkamp i Valby Idrætspark på onsdag mod Boldklubben Frem kl. 19.00.

 

Mål

1-0 // Morten “Duncan” Rasmussen, str. (7.)

2-0 // Morten “Duncan” Rasmussen (22.)

3-0 // Alexander Farnerud (31.)

4-0 // Mike Jensen (33.)

4-1 // Henrik Toft, str. (36.)

5-1 // Michael Krohn-Dehli (73.)

6-1 // Pierre Kanstrup (85.)

 

Advarsler

Mike Jensen, Brøndby

Ingen advarsler til HB Køge

 

 

HB Køges startopstilling

Lars Bjerring

Martin Arlofelt

Mikkel Christoffersen

Morten Nielsen

Nicklas Svendsen

Fabinho

Kenneth Sørensen

Søren Nielsen

Anders Simonsen

Roberto Saraiva

Henrik Toft

 

Udskiftninger

Thomas Sørensen ind // Mikkel Christoffersen ud (46.)

Sebastian Andersen ind // Roberto Saraiva ud (56.)

Arman Mehakovic ind // Henrik Toft ud (65.)

 

Tilskuertal

16.026 tilskuere på Brøndby Stadion