Brønshøj – HB Køge

Brønshøj 1 - 0 HB Køge
23 nov 2013

Tingbjerg Idrætspark lagde lørdag eftermiddag græs til opgøret i NordicBet Ligaen mellem Brønshøj og HB Køge. Det blev – helt som ventet – en fysisk præget kamp på et skidt, skidt underlag.

 

Det var nemlig ikke et græstæppe, der indbød til poleret fodboldspil som de to hold løb rundt på i Tingbjerg. I stedet måtte Brønshøj og HB Køge finde musklerne frem og gå til den i nærkampe og luftdueller. Den disciplin viste hjemmeholdet sig bedst til.

 

Brønshøj kom bedst ud af starthullerne og satte sig på opgøret, der aldrig blev nogen spillemæssig oplevelse for de 589 tilskuere der havde taget plads på tilskuerpladserne. Hjemmeholdet var først over andenboldene og man skulle helt hen til midtvejs i første halvleg før HB Køge for første gang fik sendt en afslutning mod mål. Det var Vito Hammershøy-Mistrati, der i situationen sparkede forbi Nicklas Dannevangs mål.

 

HB Køge havde grundet banens beskaffenhed svært ved at få spillet til at flyde ordentligt, og det var derfor ikke mange angreb, der blev sat ordentligt op. Omvendt var det heller ikke fordi at hjemmeholdet vadede i chancer. For det gjorde de nemlig ikke.

 

HB Køge kom langt bedre ud til anden halvleg, og i løbet af halvlegens første fem minutter forsøgte man sig to gange mod mål. Første gang sparkede Delphin Tshiembe lige på Nicklas Dannevang, og kort efter forsøgte Anders Kaagh sig med et forsøg der dog gik over mål.

 

I stedet lykkedes det for hjemmeholdet at åbne scoringen i den anden ende. En lang bold frem ad banen endte hos Mikkel Christensen, der efter et par træk kunne passere Frederik Due, der i situationen var prisgivet, men som ellers både før og efter havde fine redninger.

 

Med 25 minutter tilbage af kampen kom HB Køges bedste og største chance. Den tilfaldt Jeppe Kjær der pludselig kom fri i Brønshøj-feltet. Kjær fik afsluttet og kunne derefter se bolden stryge forbi Nicklas Dannevang. På vej mod mål kom målscorer Mikkel Christensen dog tilbage og fik blokeret bolden, der ellers var på vej i mål. Ærgerligt.

 

Som tiden gik satsede HB Køge mere og mere offensivt blandt andet med et par offensive indskiftninger. Rigtig farligt blev det sjældent, og det var faktisk tættere på 2-0 til hjemmeholdet end på en HB Køge-udligning. To gange mod slutningen af kampen stod træværket nemlig i vejen for Brønshøj. Først fik Frederik Due vippet bolden på overliggeren, og kort før tid var det indersiden af stolpen der forhindrede en 2-0-scoring.

 

Tiden løb ud uden yderligere scoringer, og dermed må HB Køge gå på vinterpause på en femte- eller sjetteplads alt afhængig af rundens øvrige resultater. Næste kamp spilles først om fire måneder – søndag den 23. marts, hvor oprykkerne fra Marienlyst kommer forbi.

 

Slutteligt skal lyde en stor tak for opbakningen til de mange medrejsende tilhængere, der endnu en gang bakkede flot op om holdet.

 

Mål

1-0 // Mikkel Christensen

 

Advarlser, HB Køge

Eddi Gomes og Delphin Tshiembe

 

HB Køges startopstilling

Frederik Due

Simon Richter

Søren Henriksen

Eddi Gomes

Anders Nielsen

Sylvester Seeger-Hansen

Vito Hammershøy-Mistrati

Delphin Tshiembe

Philip Zinckernagel

Jeppe Kjær

Anders Kaagh

 

Udskiftninger

Lee Rochester Sørensen ind // Philip Zinckernagel ud (60.)

Sebastian Krogdahl ind // Anders Nielsen ud (76.)

Nicolai Geertsen ind // Vito Hammershøy-Mistrati ud (85.)

 

Tilskuertal

589 tilskuere på Tingbjerg Idrætspark