Esbjerg – HB Køge

Esbjerg 1 - 3 HB Køge

HB Køge var onsdag aften på en svær opgave på i DBU Pokalen, hvor topholdet i 1. division, Esbjerg fB, var modstanderne på Blue Water Arena på den jyske vestkyst.

 

Hos HB Køge var anfører Thomas G. Christensen tilbage i forsvaret, hvor han afløste viceanfører Thomas Sørensen, der i weekendens kamp mod SønderjyskE måtte lade sig udskifte med en skade. Andre nye i startopstillingen var 34-årige Fabinho og den halvt så gamle Lee Rochester Sørensen. De to afløste Marcel Rømer og Bo Storm i forhold til weekendens Superligaopgør.

 

Allerede efter to minutter var HB Køge tæt på for første gang i kampen da Martin Christensen gik til baglinien og lagde et indlæg ind til Adeola Runsewe, der i to forsøg sendte læderkuglen over mål. Efter ti minutters spil var det så Esbjergs tur til at forsøge sig, men Njogu Demba-Nyréns forsøg fra kanten af feltet sneg sig forbi Morten H. Jensens mål.

 

Kampens start var meget jævnbyrdig, men omkring de tyve minutter begyndte hjemmeholdet stille og roligt at tilspille sig et lille overtag. Også selvom det var HB Køge der havde en af kampens næste muligheder. Lee Rochester Sørensens forsøg røg dog forbi kassen.

 

Fem minutter før pausen kom hjemmeholdet på tavlen da Steffen Ernemann hårdt presset af Stefan Hansen får sparket bolden over stregen. 1-0 og pauseføring til Esbjerg.

 

I anden halvleg skulle der gå et kvarters tid før HB Køge fik sin første afslutning, men afslutningen sendte HB Køge på 1-1 i opgøret, da Nicolaj Madsen behandlede Fabinhos indlæg til perfektion og bragte balance i regnskabet.

Esbjerg havde også chancer efter pausen, men flere gange måtte Morten H. Jensen vise klassen. Keeperen leverede igen flere store redninger.

 

Som anden halvleg skred frem begyndte det mere og mere at ligne en omgang forlænget spilletid, og det var også hvad det hele endte med, da der ikke blev scoret yderligere i de første 90 ordinære spilleminutter, selvom Nicolaj Madsen i kampens overtid var tæt på at blive dobbelt målscorer med et super langskud, som hjemmeholdets keeper dog flot fik reddet til hjørne.

 

Første halvleg af den forlængede spilletid forløb uden de store chancer, og over hele linien begyndte trætheden efterhånden at melde sig. Det blev i øvrigt illustreret meget godt da både Simon Christoffersen, Simon Richter og Fabinho alle modtog behandling for trætte ben i den ultrakorte pause mellem sidebyttet i den forlængede spilletid.

 

At Fabinho var begyndt at være træt i benene var ellers ikke til at se i første spilleminut i anden halvleg af den forlængede spilletid. Det var nemlig brasilianeren der sparkede sig tæt på matchvinderrollen, da han efter 106 minutter sparkede bolden mellem benene på Esbjergs keeper.

 

Med HB Køge i front begyndte Esbjerg naturligt at presse på for en udligning. Den kom ikke, men til gengæld lykkedes det for HB Køge at udbygge føringen til 3-1 da Marc Rochester Sørensen sneg sig forbi to mand og sparkede bolden i kassen.

 

3-1 blev slutresultatet, og dermed er HB Køge videre til 4. runde i DBU Pokalen. Lodtrækningen sker på fredag den 30. september kl. 12.00.

Mål

1-0 // Steffen Ernemann (41.)

1-1 // Nicolaj Madsen (62.)

1-2 // Fabinho (106.)

1-3 // Marc Rochester Sørensen (117.)

 

HB Køges startopstilling

Morten H. Jensen

Kristian Geertsen

Thomas G. Christensen

Stefan Hansen

Simon Richter

Fabinho

Nicolaj Madsen

Lee Rochester Sørensen

Martin Christensen

Adeola Runsewe

Simon Makienok Christoffersen

 

Udskiftninger

Marc Rochester Sørensen ind // Martin Christensen ud (60.)

Mads Laudrup ind // Adeola Runsewe ud (90.)

Brad Rusin ind // Lee Rochester Sørensen ud (97.)

 

Tilskuertal

3.669 tilskuere på Blue Water Arena