Esbjerg – HB Køge

Esbjerg 3 - 2 HB Køge
13 sep 2009

Flere gange var HB Køge dømt ude af den kamp, og hver gang kom holdet tilbage.

 

Desværre rakte det ikke til point, og det kunne man selvfølgelig kun takke sig selv for bl.a. efter blot 19 sekunder hvor Lars Bjerring råbte “jeg har” – men det havde han altså ikke rigtigt. Lars Bjerring kom tilbage, og ligesom resten af holdet blev mareridts starten rystet af kroppen, og der blev vist flot fight og god fodbold i store perioder.

Emmanuel Ake var den helt store profil hos HB Køge med to flotte mål og begge gange fik HB Køge udlignet. Det sidste blot 5 minutter før tid – desværre endte vi med nulpunkt, da indskiftede Jesper Lange fik snydt hjemmeholdet efter en skidt opspilsfejl af Nicklas Svendsen i venstre siden.

HB Køge havde valgt en offensiv startopstilling med to angribere, og selv Esbjerg i første halvleg fik skubbet gæsterne tilbage, var der alligevel godt gang i kontraspillet, og som kampen skred frem kom HB Køge længere og længere frem på banen, og der blev vundet nærkampe og returbolde i stor stil.

På midten leverede Søren Nielsen og Kenneth Sørensen en god kamp og matchede fint Jesper Jørgensen og den tidligere Herfølge spiller Mikael Rynell, der naturligt nok var i omklædningsrummet og havde stor medfølelse med sine gamle holdkammmerater efter kampen.

Cheftræner Auri Skarbalius roste efterfølgende holdet bl.a. var det positvit med stor energi fra indskifterne Roberto Saravia, Arman Mehakovic og Sebastian Andersen, og det var helt ærligt vanvittigt at vi forlod Esbjerg uden point.

 

Roberto alene havde to gigant chancer bl.a. et saksespark efter et hovedstødsforsøg fra Lars Bjerring, der var med fremme ved hjørne. Også Fabinho var igen stærk i offensiven, hvor de garderhøje Esbjerg forsvarere havde det mere end svært mod anfører Toft, der som altid kæmpede forbilledligt i front sammen med en løbevillig Ake, der udstråler stor tro på egne evner.

Træneren selv fortjener også ros. At tage til Esbjerg med offensiv indstilling og bagud 2-1 at satse med held med tre i bagkæden, vidner om at holdet og trænerne i større og større grad får skovlet selvtillid ind på kontoen. 

 

Mål

1 – 0 // Tim Janssen (1.)

1 – 1 // Emmanuel Ake (4.)

2 – 1 // Nicolai Høgh (71.)

2 – 2 // Emmanuel Ake (84.)

3 – 2 // Jesper Lange (88.)

 

Advarsler

Fredrik Björk og Søren Rieks, Esbjerg

Arman Mehakovic og Thomas Sørensen, HB Køge

 

HB Køges startopstilling

Lars Bjerring

Martin Arlofelt

Thomas Sørensen

Morten Nielsen

Nicklas Svendsen

Fabinho

Kenneth Sørensen

Søren Nielsen

Rytis Leliuga

Emmanuel Ake

Henrik Toft

 

Udskiftninger

Roberto Saraiva ind // Rytis Leliuga ud (71.)

Sebastian Andersen ind // Henrik Toft ud (73.)

Arman Mehakovic ind // Morten Nielsen ud (82.)

 

Tilskuertal

8.053 tilskuere på Blue Water Arena