FC Fyn – HB Køge

FC Fyn 3 - 4 HB Køge
24 maj 2011

HB Køge er tilbage blandt de bedste. Med en sejr på 4-3 på udebane mod FC Fyn kan HB Køge nu ikke længere indhentes på den oprykningsgivende andenplads, og der er derfor lagt op til oprykningsfest på søndag den 29. maj når medoprykkerne fra AGF lægger vejen forbi SEAS-NVE Park i Herfølge.

 

Tirsdagens oprykningskamp i Odense blev en målrig, medrivende og intens affære, hvor der var meget på spil for begge hold. Auris svaner kom flyvende ud af starthullerne og i løbet af kampens første syv minutter havde HB Køge bragt sig på 2-0. Begge scoringer sat ind med hovedet af Nicolaj Madsen efter indlæg fra henholdsvis Fabinho i højre- og Andreas Sørensen i venstresiden.

 

En fantastisk start på kampen og noget der naturligt løftede stemningen endnu mere blandt den omtrent 200 medrejsende HBK-supportere, der kampen igennem bakkede holdet flot op.

Det gjorde de også selvom FC Fyn fik reduceret på et straffespark og senere i første halvleg også fik udlignet til 2-2 efter en hurtig omstilling i HB Køges højreside. Hjemmeholdet kæmpede for livet – alt andet end en sejr ville sende dem ud af 1. division efter sommerferien.

 

Tættere på en 2-2 kom holdet dog ikke på sejren, for otte minutter efter pausen brugte Fabinho hovedet til at dirigere Bo Storms hjørnespark i nettet og bare to minutter før tid sparkede Lasse Kronborg et flot frispark i nettet til føring på 4-2 og jublen brød for alvor løs. Den var hjemme.

 

Foran 4-2 gjorde det knap så meget at Emil La Cour i kampens overtid reducerede til 4-3, for tættere på kom hjemmeholdet ikke. HB Køge er tilbage blandt de bedste; i Superligaen.

Mål

0-1 // Nicolaj Madsen (4.)

0-2 // Nicolaj Madsen (7.)

1-2 // Jacob Schoop, str. (14.)

2-2 // Jesper Luth (41.)

2-3 // Fabinho (53.)

2-4 // Lasse Kronborg

3-4 // Emil La Cour

 

Advarsler, HB Køge

Marcel Rømer, Nicolaj Madsen og Thomas Sørensen

 

HB Køges startopstilling

Morten H. Jensen

Thomas Sørensen

Thomas G. Christensen

Stefan Hansen

Andreas Sørensen

Fabinho

Lasse Kronborg

Nicolaj Madsen

Bo Storm

Marcel Rømer

Simon Makienok Christoffersen

 

Udskiftninger

Søren Nielsen ind // Stefan Hansen ud (70.)

Mads Laudrup ind // Bo Storm ud (77.)

Lee Rochester Sørensen ind // Fabinho ud (82.)

 

Tilskuertal

1.220 tilskuere på Odense Atletikstadion