FC Helsingør – HB Køge

FC Helsingør 0 - 2 HB Køge
30 sep 2020 - 19:00Helsingør "Ny Stadion"

Der var fuld gevinst for tredje gang i sæsonens første fem kampe da HB Køge onsdag aften var på besøg hos oprykkerne fra FC Helsingør, som også er kommet stærkt fra start i 1. Division. HB Køge var dog velforberedte og gik klogt til opgaven, forsøgte at finde rummene bag hjemmeholdets bagkæde og slå til når muligheden bød sig.

Auri Skarbalius havde rystet posen en smule. Frank Assinki fik sin første start i 1. Division siden ankomsten fra Inter Allies FC, mens der i startopstillingen også var fundet plads til både Effiong Nsungusi Jnr. og Marius Elvius.

Og netop Elvius fik en hovedrolle efter ti kun ti minutter da han slap fri. Foran sig havde han rutinerede Kevin Stuhr-Ellegaard i FCH-målet, men Elvius har masser af selvtillid efter en god start på sæsonen, og han svigtede ikke. 1-0 til HB Køge. En tidlig føring og 19-årige Elvius’ andet mål i denne sæsons 1. Division.

Hjemmeholdet havde bolden meget, og offensivt var især den tidligere HB Køge-topscorer Jeppe Kjær en trussel, men HB Køges defensiv stod godt, og i målet leverede Oskar Snorre en stærk kamp med mange fine indgreb. Som da han omtrent midtvejs i kampen fik fingerspidserne på en nærgående afslutning fra netop Jeppe Kjær. HB Køge havde dog også muligheder til at øge føringen før pausen, men også Kevin Stuhr-Ellegaard viste sit niveau, og holdt HB Køge fra yderligere scoringer.

Efter pausen overlod HB Køge initiativet til hjemmeholdet, men lukrerede hele tiden på omstillinger, og på at udnytte den plads, der blev i bagrummene når FC Helsingør gik frem i jagten på en udligning. En af de taktiske manøvrer fra Auri Skarbalius var en sjældent set tredobbelt udskiftning med en halv time tilbage af kampen. Ind med Adedeji, Jordan og debuterende Okello.

Okello kom til HB Køge for en uges tid siden, og har under en håndfuld træningspas sammen med sine nye holdkammerater, men han faldt godt ind i spillet, og efter bare et kvarters tid på banen i sin debutkamp landede en løs bold fod fødderne af ham 35-40 meter fra mål. Hjemmeholdets keeper var lidt ude af sit mål og stod lige skævt placeret. Det så Okello, og sparkede uden nærmere eftertanke til bolden. 2-0.

Kort efter fik FC Helsingør alle tiders mulighed for at få reduceret og skabt spænding i kampens afslutning, men Oskar Snorre var klar og parat da Jeppe Kjær fik muligheden fra straffesparkspletten. Snorre sikrede bolden, og kunne ti minutter senere juble over sit første clean-sheet i HB Køge og en sejr over et formstærkt Helsingørhold, der omvendt måtte lide deres første nederlag på hjemmebanen i denne sæson.

HB Køge spiller næste kamp på lørdag den 3. oktober mod Fremad Amager på Capelli Sport Stadion.

 

FC Helsingør – HB Køge // 0 – 2

0-1 // Marius Elvius (10.)

0-2  // Noble Okello (77.)

HB Køges startopstilling

Oskar Snorre

Mark Gundelach

Frank Assinki

Magnus Wørts

Oliver Sonne

Stephan Petersen

Magnus Häuser

Valon Ljuti

Marius Elvius

Effiong Nsungusi Jnr.

Martin Koch Helsted

Udskiftninger

Mathias Høst ind // Stephan Petersen ud (84.)

Noble Okello ind (debut) // Magnus Häuser ud (61.)

Liam Jordan ind // Effiong Nsungusi Jnr. ud (61.)

Jubril Adedeji ind // Marius Elvius ud (61.)