FC Helsingør – HB Køge

Helsingør 1 - 1 HB Køge
26 nov 2021 - 19:00Helsingør Stadion

Sen Buch-scoring sikrede point imod topholdet

Fredag aften ventede efterårets sidste udekamp for HB Køges NordicBet Liga-mandskab. En kamp hvor Svanerne var på jagt efter efterårets anden udesejr – den første faldt i første spillerunde i juli måned, hvor Superliganedrykkerne fra AC Horsens blev besejret med 2-0 – eller i hvert fald et point.

Og også fredag var det dømt til at blive svært. FC Helsingør lå inden kampen som førerhold i NordicBet Ligaen, og den store kvalitet skulle også blive vist på Helsingør Stadion.

Hjemmeholdet sad på spillet fra kampens start. Efterhånden begyndte de også at komme frem til flere chancer. Både Elijah Just og Liam Jordan fra kantpositionerne kom til skud, ligesom angriberne Tonni Adamsen og Sebastian Czajkowski gjorde det. Fælles for dem alle var dog, at de ikke kunne passere en helt fantastisk spillende Oskar Snorre i svanernes mål.

Især mod slutningen af første halvleg diskerede Snorre op med store redninger, og efterhånden begyndte utilfredsheden da også at brede sig på tribunerne over netop dét faktum. 

HB Køge selv kom ikke frem til alverdens til målchancer i første halvleg – bedste mulighed tilfaldt Joachim Rothmann, der afsluttede fra en spids vinkel uden held.

I et forsøg på at dreje kampbilledet til det bedre skiftede HB Køges trænerteam i pausen Oscar Buch ind i stedet for Effiong Nsungusi. Det betød samtidig at Joachim Rothmann rykkede op som spidsangriber, mens Buch overtog hans position på kanten. Og netop Rothmanns fart var med til at trykke Helsingør-forsvaret længere tilbage i anden halvleg – og HB Køge længere frem på banen.

Både Marius Elvius og Oscar Buch kom frem til et par afslutninger, men begge uden at Kevin Stuhr Ellegaard for alvor måtte diske op med store redninger.

Som anden halvleg skred frem blev det mere og mere chancefattigt. Det lige indtil et kvarters tid før slutfløjt, hvor et langt, rodet FC Helsingør-angreb pludselig ledte til en flad tværpasning igennem HB Køge-feltet, som Mikkel Knudsen ved den bagerste stolpe nemt kunne prikke ind. 1-0 til Helsingør. Fortjent nok set over hele kampen, men ærgerligt med tanke på den fine og lige anden halvleg, der var blevet spillet.

Den kolde spand vand, som scoringen udgjorde, var tæt på at fryse til is i det 3 grader varme aftenvejr. Det lige indtil fem minutter før tid, hvor Svanerne alligevel fik vristet sig fri af frosten og udlignet. Oscar Buch modtog bolden på kanten af feltet og satte i løb ind mod midten af banen. En forsvarer blev sat af og inden den næste nåede frem havde Buch trykket på aftrækkeren. Skuddet tog en afretning, der snød Kevin Stuhr Ellegaard i Helsingør-målet og efterlod den rutinerede keeper stivnet inde på stregen, mens bolden hoppede ind ved den fjerneste stolpe. En forløsende scoring for Buch og HB Køge!

I slutminutterne pressede hjemmeholdet på, men uden at blive lige så farlige som tidligere i kampen. Oskar Snorre, kampens klare Man of the Match, kunne derfor stå for kampens sidste spark efter 93 minutters spil – et simpelt målspark fra hans fod blev således opgørets sidste aktion. 

Dermed lykkedes det HB Køge at hente et vigtigt point på udebane imod rækkens tophold i efterårets sidste udekamp. Et flot resultat, der giver forhåbninger om et forår med endnu flere udebanepoint i vente.
Nu venter nemlig blot en enkelt kamp inden juleferien kalder. Den spilles hjemme på Capelli Sport Stadion lørdag den 4. december imod rækkens øjeblikkelige 2’er, Lyngby BK.

FC Helsingør – HB Køge // 1-1 (0-0)

1-0 Mikkel Knudsen // (74. minut)

1-1 Oscar Buch // (85. minut)

HB Køge opstilling:

Oskar Snorre

Pierre Larsen

Nemanja Cavnic

Frank Assinki

Daniel Thøgersen

Lasse Petry

Mike Jensen

Marko Stamenic

Joachim Rothmann

Marius Elvius

Effiong Nsungusi

Udskiftninger:

Effiong Nsungusi ud // Oscar Buch ind (46. minut)

Marko Stamenic ud // Janus Seehusen ind (65. minut)

Frank Assinki ud // Eddi Gomes ind (71. minut)

Joachim Rothmann ud // Emilio simonsen ind (71. minut)

Lasse Petry ud // Casper Jørgensen ind (86. minut)