FC Midtjylland – HB Køge

FC Midtjylland 2 - 1 HB Køge
25 okt 2009

Det er bare tre uger siden HB Køge senest var på besøg på MCH Arena i Herning – dengang blev det til et smalt nederlag på 1-2 i en kamp, hvor Auris spillere med egne ord “var blevet for selvfede”, efter en række gode præstationer i de foregående kampe.

 

I denne uge var indstillingen en helt anden. Der blev kæmpet fra første fløjt, og i første halvleg var HB Køge det bedste hold på banen mod et FCM-mandskab der havde svært ved at få rytme ind i spillet mod et godt spillende HB Køge-hold.

 

Kampen var blot 13 sekunder gammel da HB Køge første gang viste tænder – i afslutterens rolle var Fabinho, der dog måtte se Arek Onyzko redde for hjemmeholdet.

 

Senere i halvlegen var der endnu en god mulighed til Fabinho efter flot omstillingsspil, mens også Henrik Toft testede hjemmeholdets keeper med et hovedstød efter et godt indlæg fra Martin Arlofelt.

 

Hjemmeholdet havde før pausen svært ved at få spillet til at hænge sammen, og de væltede sig derfor ikke i de helt store målchancer. Til det havde HB Køges forsvarskæde for godt styr på FC Midtjyllands offensiv. En enkelt gang følte hjemmeholdet sig dog snydt for et straffespark, da Fabinho og Jonas Borring noget hændeligt ramlede sammen i feltet.

HB Køge gik ud til anden halvleg med fokus på at fortsætte takterne fra første halvleg, og det så længe ud til at lykkes – også selvom FC Midtjyllands spil flød langt bedre end før pauseteen.

 

Midtvejs i anden halvleg gik det dog galt. Hjemmeholdets driblestærke Ken Ilsø tog et par træk og centrerede herefter bolden til Jonas Borring, der sparkede bolden ind bag prisgivet Lars Bjerring.

 

Elleve minutter senere blev det 2-0 til hjemmeholdet, da et indlæg ramte Danny Olsen der via indersiden af stolpen fik læderet i nettet.

 

Så var den kamp afgjort – troede man.

 

HB Køge lagde i kampens sidste kvarter et stort pres på hjemmeholdets mål, og tre minutter før den ordinære spilletids udløb gav presset bonus. Indskiftede Lasse Kronborg sendte et hjørnespark ind til en stærkt spillende Henrik Toft, der for sin del fik bugseret bolden videre til Emmanuel Ake der med sit femte sæsonmål fik reduceret til 2-1.

 

Og havde presset mod FC Midtjyllands mål være tungt før, så var det nu endnu tungere. I slutminutterne var både anfører Henrik Toft og indskiftede Simon Makienok Christoffersen tæt på. Første gang strøg da Tofts hug med højrebenet strøg snert forbi den fjerneste stolpe, og i kampens absolut sidste aktion måtte Christoffersen se sit kraftfulde hovedstød blive reddet af Arek Onyzko.

 

Selvom resultatet var det samme som sidste gang HBK var en tur i Herning for tre uger siden, så var det alligevel en helt anden kamp, og hvis man ser bort fra kampens resultat, så var der masser af positive ting at tage med sig fra det jyske. Med lidt mere held i de afgørende situationer kunne det sagtens være blevet til point til Auris tropper, og var det sket, så havde det absolut ikke været ufortjent.

 

Mål

1-0 // Jonas Borring (63.)

2-0 // Danny Olsen (74.)

2-1 // Emmanuel Ake (88.) 

 

Advarsler

Ingen

 

HB Køges startopstilling

Lars Bjerring

Martin Arlofelt

Thomas G. Christensen

Thomas Sørensen

Morten Nielsen

Fabinho

Nicolaj Madsen

Søren Nielsen

Sebastian Andersen

Emmanuel Ake

Henrik Toft

 

Udskiftninger

Simon Makienok Christoffersen ind // Sebastian Andersen ud (71.)

Lasse Kronborg ind // Nicolaj Madsen ind (71.)

Arman Mehakovic ind // Fabinho ud (79.)

 

Tilskuertal

6.280 tilskuere på MCH Arena