FC Midtjylland – HB Køge

FC Midtjylland 2 - 1 HB Køge
03 maj 2012

HB Køge er i øjeblikket inde i et travlt program med to kampe om ugen. Torsdag aften var modstanderen på udebane rækkens nummer tre, FC Midtjylland.

 

Kampen startede ganske lige, men midtvejs i første halvleg tilspillede hjemmeholdet sig et lille overtag, der resulterede i et par muligheder. Den største af dem tilfaldt Rilwan Hassen, der slap alene igennem, men i HBK-målet viste Morten H. Jensen klassen, da han dykkede ned og fik taget bolden fra Hassan, der var på vej tværs gennem feltet.

 

I denne periode var det ikke mange chancer HB Køge tilspillede sig, og det var derfor ikke helt ufortjent at FC Midtjylland med ti minutter tilbage af halvlegen bragte sig i front. Måden det skete på kan man dog ikke være tilfredse med i HB Køges defensiv. Et midtjysk hjørnespark blev forlænget og fløj hele vejen til bageste stolpe, hvor Martin Albrechtsen kunne sparke bolden i nettet uden chance for Morten H. Jensen. I situationen så HB Køges defensiv en smule tøvende ud, og ingen nåede at gribe ind, inden bolden landede hos Albrechtsen.

 

Efter målet kom HB Køge igen bedre med i kampen, og efter 41 minutter forsøgte Marc Rochester Sørensen sig, men afslutningen sneg sig forbi det midtjyske mål, ligesom bolden også gjorde det i halvlegens sidste minut da Martin Christensen fra højrekanten lagde et godt indlæg ind i feltet. En FCM-forsvarer fik hovedet på, og var ikke langt fra at sende bolden i eget net.

 

I anden halvleg kom HB Køge fint ud til kampen, og efter bare otte minutter slap Adeola Runsewe alene igennem, og foran kassen var han iskold og bragte balance i regnskabet. Adeola Runsewe der i dag kom tilbage efter to spilledages karantæne efter en udvisning mod F.C. København for to spillerunder siden.

 

Udligningen skabte naturligvis jubel i HBK-lejren, men der gik ikke lang tid før hjemmeholdet igen var i front, og heller ikke denne gang kunne Morten H. Jensen gøre noget ved afslutningen. Målscorer var den tidligere landsholdsspiller Jonas Borring, der med det ellers kolde højreben bragede bolden utageligt op i det fjerneste hjørne.

 

HB Køge lod sig ikke slå ud, og bare fem minutter senere kom et dramatisk højdepunkt i kampen. Adeola Runsewe legede i straffesparksfeltet kispus med sine gamle holdkammeraters defensiv, og bedst som han skulle tage det afgørende træk faldt han til jorden. TV-billederne viste, at der var kontakt, men kampens dommer mente at nigerianeren forsøgte at filme sig til et straffespark, hvilket blev takseret til et gult kort. Adeolas andet i kampen, og dermed udvisning. En stor fejlkendelse.

 

Stillingen holdt kampen ud selvom HB Køge i overtiden var tæt på at tage det ene point med hjem, men Lasse Kronborgs hårde frispark blev headet til hjørne, og på det efterfølgende hjørnespark fik FCM-keeper Jonas Lössl reddet hårdt presset af to HBK-spillere.

 

Mål

1-0 // Martin Albrechtsen (35.)

1-1 // Adeola Runsewe (54.)

2-1 // Jonas Borring (60.)

 

Udvisning

Adeola Runsewe, 2xgult (65.)

 

HB Køges startopstilling

Morten H. Jensen

Thomas Sørensen

Thomas G. Christensen

Stefan Hansen

Ronnie Bendtsen

Martin Christensen

Lasse Kronborg

Mads Laudrup

Adeola Runsewe

Marc Rochester Sørensen

Tobias Thomsen

 

Udskiftninger

Kristian Geertsen ind // Ronnie Bendtsen ud (46.)

Brad Rusin ind // Thomas G. Christensen ud (66.)

Fabinho ind // Mads Laudrup ud (77.)

 

Tilskuertal

8.361 tilskuere på MCH Arena