FC Nordsjælland – HB Køge

FC Nordsjælland 2 - 0 HB Køge
01 apr 2012

HB Køges succesombruste tropper måtte tage hjem fra et råkoldt Farum Park uden point søndag eftermiddag. Topholdet FC Nordsjælland kendte sin besøgelsestid og udnyttede to dødbolde til to mål i første halvleg og selvom HB Køge som vanligt kæmpede med alt hvad de havde, så var det denne gang ikke nok mod et godt spillende tophold fra Nordsjælland.

 

Kampen startede som forventet med FC Nordsjælland som den boldførende, mens HB Køge skulle leve på de hurtige omstillinger ved bolderobringer. Egentlig farlige blev FC Nordsjælland ikke, men der var tilløb til mange farlige situationer, men forsvaret i HB Køge er efterhånden godt kittet sammen og man kender hinandens løbemønstre. Martin Christensen havde halvlegens bedste HB Køge forsøg på et langskud efter 22 minutter som Jesper Hansen i FCN målet fik bokset væk.

 

Nordsjællænderne havde fordel af en stærk medvind i første halvleg og på et hjørne halvvejs inde i halvlegen, fik bolden lov til at passere i hele det lille felt eftet at have hoppet en gang og Mario Ticinovic blev tilskrevet målet, selvom deres udsendte nu så bolden inde i mål før han satte hovedet på. En kold spand vand i hovedet på en kold aften i Farum for HB Køge spillerne.

 

HB Køge gav ikke op og trykkede efterhånden FC Nordsjælland baglæns og havde fået et mindre overtag på midten. Netop på midten mente dommer Jakob Kehlet at Stefan Hansen begår frispark. Det var en hård dom som Stefan Hansen bestemt ikke var enig i og får brokket sig til et gult kort. På det efterføglende frispark havde FC Nordsjælland instuderet en hurtig ping-pong opstilling der flåede udeholdets forsvar fra hinanden og 36 års fødselaren Nicolai Stokholm kunne let score til 2-0 efter tre hurtige afleveringer. HB Køge forsøgte at få en reducering i hus inden pausen men mere end et par hjørnespark blev det ikke til.

 

I halvlegen bliver Lee Rochester erstattet af brormand Marc og det gav lidt mere tyngde foran. Intensiteten i kampen tager til og nærkampene hårdere, men HB Køge får ikke spillet sig til de åbne chancer. Tættest på er Adeola Runsewe i det 65. minut hvor han er mere fri end han tror i feltet og afslutter for hurtigt på en løs bold. Her skulle der være scoret hvis HB Køge skulle tilbage i kampen.

Selvom Tommy Møller Nielsen sætter Brad Rusin ind i stedet for Martin Christensen for at give angrebet mere fysik så lykkedes det heller ikke ham, udover et hovedstød til sidst i kampen, at gøre en forskel for alvor, selvom han kunne matche de fysisk store spillere i FCN’s forsvar.

 

Kampen slutter 2-0 til FC Nordsjælland som ikke overbeviste, men kørte en professionel sejr hjem. HB Køge kom til kampen med den rigtige indstilling og fightede flot for at blive i kampen og havde fortjent en reducering, men måtte gå fra banen målløs. 

 

Næste kamp er Skærtorsdag mod Lyngby på SEAS-NVE Park. 

 

 

Mål

28. 1-0 Mario Ticinovic

40. 2-0 Nicolai Stokholm 

 

HB Køges startopstilling

Morten H. Jensen

Thomas Sørensen

Thomas Guldborg Christensen

Stefan Hansen

Ronnie Bendtsen

Marcel Rømer

Lasse Kronborg

Martin Christensen

Adeola Runsewe

Lee Rochester Sørensen

Nicolaj Madsen

 

Udskiftninger

46. Marc Rochester Sørensen ind // Lee Rochester Sørensen ud 

68. Brad Rusin ind // Martin Christensen ud

81. Tobias Thomsen ind // Stefan Hansen ud

 

Advarsler, HB Køge

39. Stefan Hansen

72. Lasse Kronborg

82. Brad Rusin

84. Thomas Guldborg Christensen

85. Thomas Sørensen

 

Tilskuertal

5201 tilskuere på Farum Park