FC Roskilde – HB Køge

FC Roskilde 0 - 3 HB Køge
23 aug 2017

Der var fuld gevinst til HB Køge i onsdagens lokalderby på udebane mod FC Roskilde, hvor de pinkklædte HB Køge-spillere i den grad leverede varen. Efter 94 minutters spil kunne Henrik Lehms tropper juble over en flot sejr på 3-0.

 

Hjemmeholdet fra FC Roskilde kom ellers bedst ud af starthullerne, og allerede efter to minutter sparkede Mikkel Thygesen lige på en stærkt spillende Andreas Hansen, og efter et kvarters spil sparkede en FCR-angriber over tæt under mål. Men så begyndte HB Køge stille og roligt at æde sig ind i kampen.

 

25 minutter inde i kampen sparkede Martin Koch Helsted mod mål, men afslutningen blev reddet af Frederik Vang, mens returbolden blev sparket over af Alexander Bah, der ti minutter senere måtte se undersiden af overliggeren forhindre et føringsmål.

 

Fra anden halvlegs start var det HB Køge, der var bedst, og bare en håndfuld minutter efter pausen var Mikkel Wohlgemuth tæt på med et kraftfuldt hovedstød, som Frederik Vang fik viftet til hjørne. Kort efter sparkede Martin Koch Helsted lige på keeperen efter fint opspil af Kristian Andersen og Mikkel Wohlgemuth.

 

Det begyndte at trække op til en scoring, og efter 58 minutter kom forløsningen. Et præcist indlæg fra Gundelach ramte Martin Koch Helsted, der headede mod mål. Frederik Vang reddede i fin stil, men Koch Helsted var hurtigt over returen, og sparkede sikkert sit fjerde sæsonmål i kassen til stor jubel hos de begejstrede HB Køge-fans, der var mødt talstærkt op i Roskilde Idrætspark, og som kampen igennem gav en flot støtte til HB Køge. Tak for det.

 

Kort efter føringsmålet blev svenske Erik Törnros sendt på banen i stedet for målscorer Martin Koch Helsted, og svenskeren skulle kun bruge et par minutter på banen før også han havde scoret. Målet blev dog i høj grad skabt af Alexander Bah, der i fuld sprint pressede Frederik Vang, og fik blokeret dennes udspark. Bolden røg direkte hen til Törnros, der sparkede bolden i mål.

 

HB Køge var i fin kontrol i resten af kampen, men en udvisning til Mark Gundelach ti minutter før tid kunne have hjulpet FC Roskilde til at komme tilbage i kampen. HB Køge holdt dog hovederne kolde, lod sig ikke stresse og holdt hjemmeholdet væk fra de helt store chancer.

 

I stedet slog Erik Törnros til i den anden ende da han et minut før den ordinære spilletids udløb optimistisk sparkede mod mål. Bolden strøg ind ved fjerneste stolpe og jublen kunne for alvor bryde ud både spillere og medrejsende fans.

 

HB Køges næste kamp spilles på søndag den 27. august, hvor Skive besøger Castus Park i Herfølge. Der er kampstart kl. 13.45.

FC Roskilde – HB Køge // 0 – 3

0-1 // Martin Koch Helsted (58.)

0-2 // Erik Törnros (66.)

0-3 // Erik Törnros (89.)

 

Udvisning, HB Køge

Mark Gundelach (2xgult) (79.)

 

HB Køges startopstilling

Andreas Hansen

Mark Gundelach

Jean Claude Bozga

Daniel Arrocha

Malte Amundsen

Lee Rochester

Mikkel Wohlgemuth

Henrik Madsen

Alexander Bah

Kristian Andersen

Martin Koch Helsted

 

Udskiftninger

Erik Törnros ind // Martin Koch Helsted ud (63.)

Gustav Gjøg ind // Lee Rochester ud (82.)

Magnus Häuser ind // Alexander Bah ud (90.)

 

Tilskuertal

1.094 tilskuere i Roskilde Idrætspark