FC Roskilde – HB Køge

FC Roskilde 1 - 3 HB Køge
12 maj 2018

HB Køge holder trit med de absolutte tophold, og holder samtidig liv i målsætningen om en top-4-placering og forhåbningen om en plads i top 3.

 

Det står klart efter lørdagens lokalopgør i Roskilde Idrætspark, hvor HB Køge fra start satte sig på kampen mod FC Roskilde og til slut kunne trække sig ud af opgøret med en fortjent sejr på 3-1.

 

Lee Rochester bragte allerede efter 14 minutter HB Køge foran da han fra nært hold sparkede bolden i nettet efter et langt indkast fra Alexander Bah, som Jean Claude Bozga forlængede videre til Rochester.

 

HB Køge spillede en stærk første halvleg, holdt godt fast i bolden og kunne med lidt mere skarphed sagtens have scoret yderligere før pausen. Både Martin Koch Helsted, Mikkel Wohlgemuth og Abdul Mumin havde fine forsøg i en første halvleg.

 

I anden halvleg skulle der dog blot gå syv minutter før HB Køge havde øget føringen. Og det på et noget mærkværdigt mål.

 

Martin Koch Helsted jagtede en Roskilde-aflevering tilbage mod keeper Frederik Schram, der 10 meter uden for feltet, og for næsen af HB Køges topscorer, hamrede til bolden for at sende den langt ud af farezonen. Der skete dog lige det modsatte. Bolden ramte nemlig optimistisk jagtende Martin Koch Helsted i hovedet, og fløj dernæst forbi Frederik Schram og videre ind i kassen. Spøjst mål, men fuldt fortjent.

 

En håndfuld minutter senere var det tæt på 3-0, men efter godt opspil i højresiden bankede Mikkel Wohlgemuth bolden over mål.

 

I stedet fik hjemmeholdet en livline med en halv time tilbage af opgøret. En sjælden afslutning fra FC Roskilde ramte i feltet armen på Gregers Arndal-Lauritzen, og på det efterfølgende straffespark scorede Morten Nielsen bag Andreas Hansen.

 

Målet gav FC Roskilde fornyet energi, og et kvarter før tid sparkede Niklas Halse snert over mål, mens det kort efter var tæt på en HB Køge-scoring i den anden ende. Kampen var åbnet nu, og FC Roskilde jagtede nu en sen udligning, mens HB Køge omvendt jagtede en forløsende scoring, der ville kunne lukke kampen.

 

Og det blev HB Køges jagt, der gav pote. Med syv minutter tilbage af opgøret smadrede indskiftede Liam Jordan bolden op i nettaget fra en spids vinkel efter et hurtig omstilling sat igang af anfører Henrik Madsen. Flot, flot scoring af den unge sydafrikaner, der dermed scorede sit første mål i HB Køge-trøjen.

 

Yderligere scoringer blev det ikke til undervejs, og HB Køge kunne dermed juble over de tre point sammen med de medrejsende fans, der igen ydede stærk support fra sidelinien. Tak for det!

 

Allerede på onsdag spiller HB Køge igen. Denne gang på hjemmebane mod Viborg FF i en uhyre vigtig kamp, hvor en sejr vil sende HB Køge foran Viborg i tabellen før sæsonens sidste spillerunde, og dermed sikre spænding til det absolut sidste i NordicBet LIGAEN i kampen om en af de eftertragtede play-off pladser om oprykning til Superligaen.

FC Roskilde – HB Køge // 1 – 3

0-1 // Lee Rochester (14.)

0-2 // Martin Koch Helsted (52.)

1-2 // Morten Nielsen, straffespark (66.)

1-3 // Liam Jordan (83.)

 

HB Køges startopstilling

Andreas Hansen

Abdul Mumin

Jean Claude Bozga

Daniel Arrocha

Gregers Arndal-Lauritzen

Lee Rochester

Mikkel Wohlgemuth

Henrik Madsen

Kristian Andersen

Alexander Bah

Martin Koch Helsted

 

Udskiftninger

Liam Jordan ind // Kristian Andersen ud (70.)

Magnus Häuser ind // Lee Rochester ud (81.)

Oliver Lassen ind // Alexander Bah ud (86.)

 

Tilskuertal

943 tilskuere i Roskilde Idrætspark